Лондон ще използва 5G мрежи до 2020 година

Кметът на Лондон Борис Джонсън обеща на жителите на британската столица, че до 2020 година ще могат да теглят филм на телефона си за по-малко от секунда. През същата година градът ще започне да използва "първата в света голяма 5G мобилна мрежа" разработена с помощта на специалисти от Университета в Съри.

"Лондон си печели репутацията на технологична столица на Европа, затова трябва да сме сигурни, че всеки лондончанин има достъп до най-добрите мрежи," сподели Джонсън. "Бързото подобряване на свързаността на този прекрасен град е ключова част от инфраструктурния план на Лондон."

Кметът на града също така обеща, че бъдещите наематели и купувачи на имоти ще получават много по-подробна информация за скоростта на мрежата в тези имоти. Освен това, на базата на данни предоставени от телекомуникационната индустрия ще бъде изготвена карта показваща районите, които най-спешно се нуждаят от подобрения в мрежовата инфраструктура. Той предвижда, че в близкото бъдеще тази инфраструктура ще бъде представена от комбинация от нови и традиционни технологии.

Споменатият план ще се отнася за период от тази година до 2050-та и е първият опит за описване на нуждите на Лондон и определяне на тяхната цена. Консултациите по проекта ще започнат до няколко месеца.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини