Цветан Василев: Сгреших като препоръчах Бареков за шеф на ТВ7

Специалистите по "парични трансфери" в куфарчета трябва да бъдат търсени сред кръговете, които подготвиха и осъществиха атаката срещу мен и Корпоративна търговска банка. Tова заявява Цветан Василев в поредното си писмо, изпратено до медиите късно снощи, цитирано от БГНЕС.

Писмото идва във връзка със сигнал, който лидерът на РЗС Яне Янев внесе в деловодството на Върховната касационна прокуратура, сезирайки я за паричен трансфер от банкера към Николай Бареков.Припомняме, че според РЗС, това е станало чрез подставено лице, играещо роля на преносител на парични суми в особено големи размери с недоказан произход

"Днес за пореден път моето име беше забъркано в конспиративните теории за управлението на задкулисието в България. Този път от "свръхинформирания" господин Янев, който се превърна в специалист по "парични трансфери" от времето на ранния капитализъм.", пише Василев.

Той определя като своя грешка препоръчването на Николай Бареков за изпълнителен директор на ТВ7 с думите:

„Искам да подчертая, че направих грешка да препоръчам господин Бареков за изпълнителен директор на собствениците на ТВ7 преди време. Наложи се господинът да бъде "награждаван", за да бъде освободен от поста си. Съмненията относно неговата финансова коректност обаче останаха.", разкрива Цветан Василев, след което се обръща към Яне Янев:

„Специалистите по "парични трансфери" в куфарчета, господин Янев, търсете в кръга на онези, които подготвиха и осъществиха атаката срещу мене и КТБ АД. Както и сред онези никому неизвестни и трудно изразяващи се на разбираем език Юди, които "моралните стожери" на обществото подготвиха и опълчиха срещу мене с една-единствена цел - да им помогнат да окрадат атрактивните активи, финансирани от банката."

„Кой знае, може би пък и част от претендираните липси в компаниите, менажирани "успешно" в мое отсъствие, да са поели в подобна посока", продължава банкерът.

„А за това, на кого слугува Бареков, най-добре свидетелстват неговите декларации от последния месец. По думите им ще ги познаете, г-н Янев! И по вестниците!", завършва писмото си Цветан Василев.

Припомняме, че вчера Яне Янев внесе сигнал във ВКП

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини