Опасно мъртво вълнение по Южното Черноморие

Всички плажове по Южното Черноморие са с червени флагове заради изключително опасно мъртво вълнение, съобщава Флагман, цитиран от 24 часа.

Местните спасители предупреждават, че през последните два дни морето е много опасно. Затова на повечето ивици се появиха червени флагове, които предупреждават, че влизането във водата е забранено. Въпреки това туристите не се съобразяват със сигнализацията, негодуват гардовете.

„Превърнахме се на пъдари, бягаме след туристите да ги спираме да не влизат в морето, опитваме се да ги извадим от водата, но не слушат. Никой не иска да разбере, че къпането при мъртво вълнение крие огромни рискове за живота", оплакват се спасителите от плажа в Бургас.

За да задържат летовниците, те са поискали помощ от общината. Въпреки че на плажа са изпратени няколко двойки общински полицаи, и те не са успяват да се справят с почиващите.

Мъртвото вълнение е издълбало опасни подводни ями, които увеличават риска от инциденти, алармира председателят на Асоциацията на водните спасители д-р Андрей Найденов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини