Бареков иска помощ от посланици да не бъде брутално размазан

Николай Бареков написа отворено писмо до посланици, в което иска морална и политическа подкрепа, за да не бъде брутално размазан.
"Надявам се, че ще получа вашата морална и политическа подкрепа, както и че няма да бъде допуснато през 2014 г. високопоставен член на ЕП да бъде брутално размазан физически, морално и политически пред очите на собствения си народ", пише лидерът на ББЦ до посланиците на държавите ЕС, САЩ, Канада и Русия, цитиран от пресцентъра на партията си.

Той обяснява, че в последните дни срещу него - като зам.-председател на третата по големина група в ЕП и председател на най-голямата опозиционна партия „България без цензура“, тече репресивна, масирана и зложелателна кампания във всички български медии, без изключение.

Лидерът на ББЦ имал доказателства, че в основата й е Бойко Борисов, чиито икономически, финансови и политически интереси били застрашени от присъствието на Бареков в политиката.

"Имам основание да смятам, че г-н Бойко Борисов, чрез подставено лице, известно като приносител на анонимни флашки – Яне Янев, се опитва да ангажира в кампанията срещу мен и партията ми и съдебната система, в чиято обективност продължавам да вярвам. Правят се внушения и се развива добре платен сценарий за уж незаконното финансиране и разцепление на ББЦ“, обяснява Бареков.

Лидерът на РЗС Яне Янев заяви пред Нова телевизия, че минимум 300 000 лв. на месец е получавала партията ББЦ от банкера Цветан Василев.

Бареков се заканва, че ще направи всичко възможно, позволено от закона и политическата етика, да не допусне завръщането на власт "на криминално проявеното лице Борисов", за което със сигурност се знаело, че през годините поддържал близки контакти със силовите групировки.

Днес Бареков е призован да се яви в Софийска градска прокуратура, за да предаде документите, които изнесе, за Борисов - за принадлежност към бившата ДС и наркотрафик.
Вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев заяви в интервю за "Фокус", че проверка показала, че изнесеният документ е фалшификат.

"Днес ще представя на прокуратурата серия от доклади, за чиято истинност вече няма съмнение в обществото. Те са посветени на отношенията между силовите групировки през годините, в които едно от основните действащи лица е тогавашният изпълнител в тези групировки – Бойко Борисов, който поддържа канал за трафик за наркотици", пише в писмото Бареков.

Според него през последните дни в кампанията срещу него се включил и почти целият бивш и настоящ полицейски апарат, който бил "впрегнат да брани крайно спорния имидж на бившият си колега г-н Бойко Борисов".

По думите на Бареков се разбира, че МВР през годините било разграден двор за всеки престъпник, който желае да подмени и да фалшифицира документи със строго секретно съдържание.

В писмото си той обяснява още, че финансовите и логистичните ресурси, задействани срещу него, били придобити от ограбването на народа през всички възможни престъпни схеми, познати както от комунистическото минало, така и от посткомунистическия период в Източна Европа – престъпна приватизация, фалит на банки и корумпиране на политици.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини