Lenovo ще предложи в България смартфони от всичките си серии

Вече писахме, че този месец на българския пазар най-сетне официално ще се появят смартфоните на Lenovо. От интервю за "Капитал Daily" на Владислав Иванов, мениджър смартфони и таблети за Югоизточна Eвропа в компанията, става ясно, че това ще стане в края на този месец, а амбициите са за 2 тримесечия да бъдат заети 10% от пазара на смартфони в страната ни.

Ще се предлагат модели от цялото портфолио на Lenovo - бюджетни модели с диагонал на екрана 4", 4,5" и 5"; устройства от среден клас, сред които и телефон с батерия за 3 дни без зареждане (вероятно това е S860 с впечатляващата батерия с капацитет 4000 mAh); и устройства от високия клас в серията Vibe. По този начин компанията ще покрие различните потребителски нужди.

България е един от първите европейски страни, на които се предлагат се смартфоните на Lenovo и според Владислав Иванов това се дължи на добрата разпознаваемост на марката, която вече се е наложила чрез лаптопите и таблетите си. За да достигнат до възможно най-много потребители, продуктите ще бъдат разпространявани през всички канали - телекоми, търговски вериги и др.

Очакваният обем за тази година на българския пазар е около 700 - 750 хил. смартфона, като пазарът бележи ръст от около 20-25%. Иванов посочва, че в страната има много ниско ниво на преминаване от мобилни телефони към смартфони от около 50%, което обещава сериозен ръст през следващите две години. Компанията обаче е готова да се изправи срещу традиционните марки с добри модели, балансирани цени и готова инфраструктура от сервизни и дистрибуционни канали.

Източник: mobilebulgaria.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини