Meizu MX4 се очертава впечатляващ смартфон, есента може да го видим и в България

В началото на септември се задава още една интересна продуктова премиера, която ще съвпадне по време с анонсите на Samsung, Sony и Microsoft. Тя ще се състои в Китай и ще е свързана с компанията Meizu, която тогава се кани да анонсира най-новия си флагман с името MX4. Говори се, че представянето ще се случи на 2 или 3 септември в Пекин, а междувременно в интернет се появиха редица слухове, които описват особено любопитно устройство.

Говори се, че компанията ще използва за основната камера 20.7MP сензор от Sony, което ще се случи за първи път в продукт на различен от японците производител. Слуховете твърдят, че предната камера ще е с резолюция 8МР, което сигурно ще се хареса на феновете на селфи снимките. Сред останалите очаквани характеристики са вграден в централния бутон сензор за отпечатъци, 5.4" дисплей с резолюция 2560 x 1535 пиксела, процесор от Samsung (вероятно Exynos 5433) и 3GB RAM. Това се отнася за MX4 Pro, а в допълнение ще има и обикновена версия на MX4 с резолюция 1800 x 1080 пиксела.

Операционната система също ще е нова и най-вероятно ще бъде Flyme 4.0 - това е собствена модификация на Xiaomi, която е базирана на Android. Компанията вече започна да повишава напрежението в своята Facebook страница, като обяви, че новото й устройство ще има "невероятна нова операционна система". В момента телефоните на Meizu използват Flyme 3.0, а освен това той е достъпен и за Samsung Galaxy S4.

Другата добра новина около китайската компания е свързана с България. От различни места дочуваме слухове, че през късната есен се подготвя официалното стъпване на Meizu в страната ни. Засега няма повече подробности в какви канали ще се разпространяват продуктите й и дали сред тях ще бъде и Meizu MX4, но се надяваме скоро да имаме повече детайли за това. Като цяло тази есен се очертава сериозна битка за сърцата и портфейлите на потребителите от страна на китайските компании, особено след идването и на смартфоните на Lenovo, което ще стане в края на този месец.

Източник: mobilebulgaria.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини