Кардиологично отделение в смолянската болница вече с модерен облик

Кардиологичното отделение в Смолянската болница вече ще посреща пациентите си с изцяло модернизиран след основен ремонт облик.

Вече е ремонтиран първият сектор А, след който всяка стая разполага със собствено сервизно помещение, ще бъде доставено и ново обзавеждане, посочи изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" в Смолян д-р Нина Шехова.

Предстоят и дейности по цялостното обновяване и на сектор Б, като отделението  е  единственото в област Смолян   с подобна насоченост и там се лекуват всички спешни състояния в кардиологията.

Всеки месец през Кардиологично  преминават над 200 пациенти, за котио се грижи екип от 10 лекари, пет от които са специалисти по кардиология, а останалите в момента специализират.

За ремонта на отделението са вложени 205 хил.лв, собствени средства на лечебното заведение, добави д-р Шехова.

В болницата остава да бъдат ремонтирани  само още четири отделения, другите вече са с нов облик. В следващите седмици ще бъдат пуснати в експлоатация  новата пералня, сушилня и гладачен каландър, доставени по проект "Подобряване условията на труд в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" в Смолян". С тях ще се затвори хигиенния цикъл за обработка и дезинфекция на болничното бельо и работното облекло, което е решаващ фактор в болничните заведения, каза още изпълнителният директор на лечебницата в областния град. 

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини