Съдът потвърди глобата за боя между лихвар и бизнесмен в центъра на Смолян

Участниците в публичния бой на старата главна в Смолян- бизнесменът Емил Кискинов/на земята/ и Съби Хаджиев/зад него/,

Днес Окръжният съд в Смолян потвърди наложената от Районния съд глоба за дребно хулиганство от по 400лв. на двамата смолянчани, които на 14 август спретнаха зрелищен бой на пешеходната зона в центъра на родопския град. Пред очите на множество минувачи, осъденият преди две години за лихварство 53 годишен Съби Хаджиев и местния бизнесмен Емил Кискинов се сбиха, като в скандала няма намесени бизнес интереси, а стари лични отношения, обясни насиненият след боя 51 годишен Кискинов.

Пред съда и двамата поискаха отмяна на глобата и заявихая, че са невинни.

Хаджиев, известен в града като Мистрията, твърдеше, че просто искал да седне в кафенето „Часовника“, собственост на Кискинов и не е имал намерение да се конфронтира.

Пред магистратите той обясни, че се насочил към масите на главната улица, изнесени пред „Часовника“ и не смята, че някой може да му забрани да се движи по тротоара и ларгото, които са публична собственост, независимо, че са наети от бизнесмена като част от търговска територия. Допълни, че съжалява за случилото се и поиска отмяна на глобата.

На снимката: Съби Хаджиев, Мистрията, минути след екшъна пред "Часовника".

Според очевидци обаче, Хаджиев се заяждал със собственика и сина му и ехидно подмятал, че трябва да сменят името на заведението и да сложат табела „Банкрут“ на входа, защото нямало клиенти.

Потърпевшият собственик на „Часовника“ и други търговски обекти за бързо хранене в града обаче твърди, че това не е първото нападение от страна на Мистрията, заради което преди месец има и издаден от полицията предупредителен протокол за избягване на саморазправа.

При поредната схватка на 14 август, Кискинов е бил повален и ритан докато лежал на земята, а синините под окото му още личат. За телесната повреда потърсил мидицинска помощ и има медицинско свидетелство.

Той обаче е категоричен, че с нищо не е провокирал лихваря.

От записи на охранителната камера пред неговия обект, който съдът отказа да допусне като доказателство по делото, ясно се вижда, че Съби Хаджиев тръгва заплашително към него, а Кискинов вдига стол, за да се предпази от очакваната атака и го удря, след което и двамата заформят здрав бой пред очите на персонала и десетки минувачи по главната улица.

Защитата на Кискинов не отрече, че той е бил участник в сбиването, но то било провокирано в ситуация на крайна необходимост да се защити и поиска съдът да наложи минимална глоба заради смегчаващи вината обстоятелства.На снимката: Емил Кискинов след съдебното заседание в Окръжен съд Смолян

„Извършени са непристойни прояви, изразени в употреба на обиди, псувни на публично място пред повече хора, в скарване и сбиване, с които е нарушен реда и спокойствието”, решиха магистратите и не отмениха наказанието „глоба“ за двамата участници в публичното сбиване.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини