Над 400 души от ВМРО-Смолян отиват при Бареков

Асен Ковачев и Валентин Черпоков обявиха партийния трансфер на брифинг днес в Смолян

400 членове, симпатизанти и застъпници на ВМРО- БНД от общинските структури в Смолянско се вливат в партията на Бареков „България без цензура”. Това обяви днес на пресконференция бившият областен координатор на партията на Каракачанов в региона Асен Ковачев, който напуска войводите, заедно с Валентин Черпоков.

Черпоков е общински съветник от ВМРО в Чепеларе и няколко мандата кмет на чепеларскот осело Забърдо.

Цялата структура на ВМРО в региона се влива в партията на Бареков, начело с всички общински лидери. Искаме ново лице, а не добре познатите стари политици, които минават и лъжат хората, унижават ги и им дават по 50 лв., а нищо не свършиха за хората в региона“, обясни бившият селски кмет.

Той обясни и основния си мотив за партийния трасфер, а именно, че докато бил кмет е сменил 7 правителства, при които се опитал да прокара собствената си програма за развитие на родопите, но никой не му обърнал внимание освен Бареков.

Официално в ББЦ се мести и общинският лидер на партията на Каракачанов в Девин Екатерина Манева, която ще оглави структурата на ББЦ в града на минералната вода.

Вече бившият областен координатор в Смолянско на ВМРО Асен Ковачев пък обясни мотивите си за напускането така:

Не може една партия да работи само 10 дни преди изборите и само тогава да има представителство в даден регион. Това се случваше години наред с ВМРО, мобилизация само за избори”.

Заради тежкото положение в региона – безработица, миграция и обезлюдяване и липса на поминък, бившите вече поддържници на ВМРО заложили на Бареков като ново лице в политиката. На евроизборите в Смолян ББЦ в коалиция спечели 5 500 гласа, за предстоящия парламентарен вот партията очаква около 8 000 гласа, подчерта Черпоков. Водач на листата ще бъде Стилян Аврамов от „Лидер”.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини