Китайци се заселиха в къщите на 7 семейства от Момчиловци

Риалити шоу ще рекламира в Азия киселото мляко с името на селото

Седем души ще се включат в риалити филм, в който ще живеят като родопчани в смолянското село Момчиловци. Китайците са настанени в домовете на 7 местни семейства и освен че ще делят един покрив, ще трябва и да правят всичко, което и домакините им наравно с тях-от ежедневните навици до работата им.

Момчиловци е известно в Китай заради киселото мляко с името на селото, което стана хит на азиатския пазар. Родопският деликатес се произвежда там от компания „Брайт”, с българска закваска, а интересът към различните технологии за заквасване в Родопите не секва и китайски групи редовно посещават селото.

Новото филмово изпитание  е за избраниците на „Брайт”, които без преводач ще трябва да се приспособят към ежедневието на местните хора и да живеят в село Момчиловци  10 дни.

Седемте участници в риалити формата са избрани сред 5000 желаещи да посетят родопското село, каза Джесика Ху – браншови мениджър в компанията. Първите пет дни сървайвърите от Азия ще цепят дърва, ще вадят картофи по нивите на стопаните,  ще се учат как се приготвят родопски гозби и ще плетат на две куки под покрива на родопските си хазяи. След това още пет дни ще „оцеляват” сами в обща къща и с определен бюджет.

Трансконтиненталното шоу се финансира от  фирмата „Брайт”, която ще има правата върху всички заснети кадри и ще ги излъчва по телевизията, като част от рекламна кампания за кисело мляко „Момчиловци”. Излъчването на  45-минутните епизоди на шоуто ще започне в края на септември.  Домакините, при които гостуват участниците в шоуто ще получат добро заплащане за престоя на китайците, които ще бъдат под денонощно наблюдение от 14 камери.  „Снимащите очи” ще следят китайските приключенци на всяка крачка, а екипът за снимките на предаването надхвърля 40 души.

 „Ако искате да усетите бавния живот на дълголетниците, идете в Момчиловци”, са част от посланията на масираната рекламна кампания, която от 2 години ударно пласира продажбите на българския продукт. За тази година „Брайт” прогнозира  годишен оборот от продажбата на родопското кисело мляко  в Китай  от 75.5 млн. евро /640 млн. юана/.

Договорът за сътрудничество между Момчиловци и „Брайт” изтича през 2018 г. Вчера азиатските гости подариха на детската градина мултимедия и спонсорираха довършването на мултифункционалната спортна площадка в селото с 8 000 лв.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини