ВМРО: Пълна лъжа е, че в Смолянско наши хора отиват при Бареков

От ляво на дясно: Александър Сиди, Екатерина Гаджева и Стефан Послийски

На брифинг днес в Смолян, представители на регионалното и национално ръководство на ВМРО  категорично отрекоха информацията за напускането на над 400 членове и симпатизанти на партията и вливането им към партията на Бареков „България без цензура“.

Припомняме, че в петък/ 29 август/ на пресконференция в Смолян Александър Ковачев, който тогава се обяви за областен лидер на патриотичната партия и бившият кмет на село Забърдо, който е и бивш член на ВМРО Валентин Черпоков, хвърлиха бомбата с информацията за партийния трансфер.

 Регионалният координатор на ВМРО за Смолян Александър Сиди и Стефан Послийски, член на изпълнителното бюро на ВМРО, категорично се обединиха около позицията, че:

„Дойдохме да заявим, че в Смолян и областта няма нито един напуснал член на ВМРО, който да си е тръгнал с лицето Асен Ковачев, нито една структура-преминала в друга политическа партия и сме изненадани от това, което се случи“.

Стефан Послийски-член на изпълнителното бюро на ВМРО: „При нас всичко е подкрепено със сериозна документация-заявления за приемане, членски карти. Не съм го виждал, не го познавам този човек/ б.а. Асен Ковачев/, а познавам всички координатори на ВМРО поне в Пазарждик, Пловдив и Смолян, но не съм го виждал и той не е член на ВМРО.

Александър Сиди, който пряко отговаря за работата на партията в Смолянско коментира:

„ Асен Ковачев е бил технически сътрудник в офиса ни по време на изборите за европарламент, но никога не е бил организатор, областен председател, както и член на ВМРО. Това го твърдя съгласно базата данни на ВМРО в София. За съжаление, ние в Смолянска област нямаме 400 членове, което е видимо от резултатите от парламентарните избори. Няма точна информация за броя на членовете в Смолянско, но те не са повече от 120-имаме две или три общински организации, и повече от година и половина не сме правили нови организации в Смолян“, коментира Сиди. Той допълни още, че организационни и кадрови проблеми до момента в местните структури, не са позволявали по-сериозна партийна работа на ВМРО.

За Валентин Чепроков регионалният координатор Сиди каза следното:

„Той също беше член на ВМРО, кандидат за кмет на Чепеларе /б.а. на изборите през 2011г/, но веднага след неуспешните избори и загубата на вота на втори тур в Чепеларе, той стана общински съветнкик в община Чепеларе и веднага след това се разграничи от ВМРО. А от миналата година той е член на партия ББЦ“.

От ръководството на партията на Каракачанов изразиха готовност да започнат по-сериозна работа за създаване на общински и други структури в Смолян и областта, и изграждането на силна организация, като не отрекоха, че много симпатизанти и активни сътрудници на партията са били разочаровани от разпадналата се вече коалиция между Каракачанов и Бареков.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини