Поетът Кръстьо Кръстев стана почетен гражданин на Димитровград

Поетът Кръстьо Кръстев получи званието "Почетен гражданин" на тържествена сесия днес

Поетът Кръстьо Кръстев бе удостоен със званието "Почетен гражданин" по време на тържествена сесия на Общински съвет-Димитровград днес. Творецът получи плакет и картина, които му връчиха председателят на ОбС Стефан Димитров и кметът Иво Димов.

"Едва ли аз съм най-достойния човек в този град за званието, има още много достойни хора", заяви развълнуван Кръстьо Кръстев. Посочи, че за един поет, освен да е почетен, е добре да бъде по-четен.

Поздрави и пожелания за празника на Димитровград в зала "Гросето" отправиха гостите от побратимените градове в Унгария, Хърватска и сръбския Димитровград.

Слова за рождения ден на града имаха и председателите на сесийни групи към Общинския съвет д-р Вълчо Митрушев /ГЕРБ/, Катя Панева /Да за Димитровград/, Сашо Спасов /БСП/,Петър Томов /ЕНП/.

Стана дума и за каузата за набиране на средства за обзавеждането на Кризисния център за жертви на домашно насилие, който предстои да отвори врати в бившата Марбас болница. В залата бе поставена набирателна кутия.

По време на днешното тържествено заседание бе представена и почетната книга, в която фигурират имената на всички почетни граждани на Димитровград, удостоени със званието през годините. До момента техният брой е 45.

Гост на тържествената сесия бе зам. областния управител на Хасково Иван Станчев, който също отправи пожелания за празника на Димитровград.

 Dimitrivgrad.bgvesti.net

"Едва ли аз съм най-достойния човек в този град за званието, има още много достойни хора", заяви развълнуван Кръстьо Кръстев
Кметът Иво Димов връчи картина на новия почетен гражданин
Цветя за съпругата на поета
Гост на тържествената сесия бе зам. областния управител на Хасково Иван Станчев, който също отправи пожелания за празника на Димитровград
Катя Панева отправя пожелания към новия почетен гражданин

Набирателна кутия за каузата за набиране на средства за обзавеждането на Кризисния център за жертви на домашно насилие, който предстои да отвори врати в бившата Марбас болница
Кметът Иво Димов показа почетната книга с имената на всички почетни граждани на Димитровград
Последно в книгата е вписано името на Кръсьо Кръстев
Поздрав от гостите от побратимените градове
Слово на председателя на сесийната група на ГЕРБ в ОбС д-р Митрушев

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гу
    гуньо
    0 -2
    10:13, 3 сеп 2014
    почетния ще си счупи кръста от навеждане пред тези които му връчват наградата. мисля че трябва да е обратното.

Още новини

Последни новини