Нападнаха екип на bTV във Ветово

Екип на втората национална телевизия bTV вчера е бил нападнат от семейства на телефонни измамници във Ветово.

Ромите се нахвърлиха с шамари и ритници върху репортера Росен Цветков и неговия оператор и успяха да изкъртят визьора на камерата. По думите на репортера още при пристигането на място екипът се е натъкнал на „невиждана агресия”.

Разследването на Цветков е било насочен срещу задържаната през юни група за телефонни измами, които успяха да отмъкнат 22,4 хил. лв. от възрастна жена. В групата влизат 30-годишният А. А.-Стамат, криминално регистриран за телефонни измами, тартор на групата, 23-годишният П. П.-Шишкото" и 22-годишният В. М.-Папардака, и двамата осъждани за телефонни измами, 37-годишният Н. Д.-Чирито, осъждан за кражби и измами и 26-годишният М. Д., с присъда за подкуп на длъжностно лице.

Първоначално планът е бил да бъдат посетени пет къщи. Идеята се е променила, след като екипът е бил нападнат в къщата на тартора А.А - Стамат. Там камерата на националната медия е била счупена.

Според разказа на Цветков тарторът и останалата част от групата си живеят безнаказно. Те са използвали откраднаните пари, за да направят ремонт на къщите си. Репортерът коментира, че единственото, което ще се случи след нападението за злосторниците, ще бъде глоби.



Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Васил Петлешков април 1876
    4 0
    15:28, 5 сеп 2014
    Башибозука ме запали на кладата! Башибозука изкла мирното население в църквата на Батак! Башибозука преследваше изселниците от Беломорска тракия и изкла децата им на Петрова нива. Башибозука и днес вилнее под зоркият поглед на продажните ни алчни политици. Днес потомците на башибозука се гаврят със пенсионерите и нашите родители и предци! Докога бе българи?
Последни новини