С колко филма ще бъде продължена поредицата “Терминатор”?

В разгара на следващия летен сезон по кината в България ще се завърти петия филм от стартиралата през 1984-та година поредица “Терминатор”. Арнолд Шварценегер се завръща отново в култовата титулярна роля, а официалното заглавие на продукцията е “Терминатор: Генезис”. Предишната част от поредицата не оправда предварителните очаквания по отношение на световния бокс офис и това бе причината поради която от студиото обявиха, че петия филм няма да бъде директно продължение, а по-скоро “рестарт” с нов актьорски състав.

Към Арнолд Шварценегер се присъединиха актьорите Джейсън Кларк (“Враг номер едно”), Джей Кортни (“Умирай трудно 5”) и Емилия Кларк (“Игра на тронове”). Тримата изпълнители се превъплъщават в образите на познатите от предишните части Джон Конър, Кайл Рийс и Сара Конър.

Снимките на “Терминатор: Генезис” приключиха преди около един месец и очакванията са, че това ще бъде първия филм от франчайза, който ще се разпространява в триизмерен формат. От Парамаунт Пикчърс са очевидно доволни от резултатите, тъй като официален представител на студиото оповести, че “Генезис” ще бъде последван от две директни продължения. Заедно с тази информация бяха разкрити и премиерните дати на двете бъдещи ленти.

“Терминатор 6” ще тръгне по кината от 19-ти май, 2017-та година, а премиерата на “Терминатор 7” е насрочена за 29-ти юни, 2018-та година.

Все още не се знае дали създателя на “Терминатор: Генезис” Алън Тейлър ще режисира и шестата част, но за сметка на това очакванията са, че Арнолд Шварценегер ще се завърне отново като пътуващия във времето киборг.

Подобно на подхода към поредиците “Матрицата” и “Властелинът на пръстените” шестата и седма част на “Терминатор” ще бъдат заснети едновременно. Все още не е потвърдено, но според слуховете Емилия Кларк със сигурност ще се появи като Сара Конър и в двете разработвани продължения.

Важно е да се отбележи, че плановете на продуцентите за бъдещето на поредицата могат бързо да се променят, ако “Терминатор: Генезис” не се превърне в очаквания бокс офис хит. По-конкретни детайли за “Терминатор 6” и “Терминатор 7” ще бъдат разкрити след като се състои световната премиера на петата част.

“Терминатор: Генезис” тръгва по българските киноекрани 3-ти юли, 2015-та година.



Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини