Уникална операция с 3D технология в столична АГ болница

Уникална за България операция с нова 3D технология бе извършена в столичната Първа АГ „Св. София”.
Екип лекари оперира млада жена с човешки папилома вирус и предракови клетки. Пациентката вече е била подлагана на хирургическа интервенция, но заболяването отново било открито. Затова се наложило отстраняване на матката, съобщи Нова телевизия.

Жената има две раждания, така че може да си позволим тази операция в името на здравето и живота й”, обясни директорът на АГ болницата доц. д-р Иван Костов. 

За пръв път у нас се използва 3D технология, която е добре позната от киното, но вече навлиза и в медицината. Целият екип гинеколози работи със специални очила, които помагат за кристалния триизмерен образ с висока резолюция.

Това помага на екипа да се ориентира по-добре в корема на жената. Операцията за около половин час приключи, което показва, че медицината върви към все по-малка радикалност”, допълни д-р Костов. 

Безкръвната операция е най-щадяща за пациентката. Това позволява на жената да се възстанови по-бързо, с много малка кръвозагуба. Така, ако не възникнат усложнения още утре оперираната ще бъде изписана. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини