Пил граничен полицай помете количка, бебето загина

Граничен полицай, шофирал след употреба на алкохол, е премазал бебешка количка на тротоар в созополското с. Крушевец. 11-месечно момиченце е загинало.
Инцидентът е станал малко след 9 часа близо до центъра на селото, през което минава трафикът от Малко Търново към Бургас, съобщиха от МВР.

Граничният полицай от ГПУ-Малко Търново Костадин Стоянов, който пътувал към Бургас, изгубил управление над автомобила си "Рено", качил се на отсрещния тротоар и помел бебешката количка, с която майка от селото - Нонка Красимирова, отивала до магазина. 11-месечната Красимира е загинала на място. Майката не е ранена.
На мястото на катастрофата няма спирачен път. "Реното" се е качило на тротоара до отсрещното платно, като бебешката количка е премазана в зида на къща.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че пробата с дрегер на шофьора е отчела 0,63 промила алкохол в кръвта. 36-годишният мъж е откаран в Бургас, където да му бъде взета кръвна проба. Срещу него ще бъде образувано дисциплинарно производство.

"Видях убиеца на детето си! Беше мъртво пиян и полицаите се опитаха да го скрият от мен. Погледите ни се засякоха – нищо не си казахме. За мен той е убиец и ще го съдя докато съм жив, както аз, така и държавата. Днес убиха моето дете. Утре може да убият всяко друго“, ридаеше бащата на момиченцето Красимир, с когото в момента разговарят психолози. 

Със съпругата му Нонка имат и 8-годишен син, който в момента на катастрофата карал колело и секунди преди това минал на същото място.
По неофициална информация на бургаския сайт "Флагман"Костадин Стоянов се прибирал към Бургас след честване на юбилей на негов колега в ресторант в Малко Търново.

Кметът на Крушевец Иван Иванов разказа пред БНР:

"Карал е с превишена скорост и не е взел завоя. Има преди това пешеходна пътека. Дали е заспал, дали е алкохол?! В момента било някакъв ужас от полицаи и гранични полицаи. Сега отивам да видя какво става. Дали му млека да пие, може и алкохол да е ползвал, за да може млякото да убие алкохола".

Иванов допълва, че няколко пъти е искал в отсечката да бъдат поставени "легнали полицаи", но от общината му отговаряли, че е невъзможно, тъй като пътят е международен. 

Следствената група прави оглед на местопроизшествието.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини