Битка за Кърджали по бТВ,шестима срещу ДПС

Шестима представители на водещи политически формации се нахвърлиха на ДПС по времена живо предаване по бТВ от Кърджали. Милко Багдасаров от коалиция „БСП-Лява България“, Цвета Караянчева от ГЕРБ, Трендафил Велчиков от АБВ, Корман Исмаилов от Реформаторския блок, Рада Коджабашева от България без цензура и Ирина Мухтарова от Патриотичния фронт атакуваха кандидатът за народен представител от ДПС Ердинч Хайрула.

Имам един апел:да бъдем конкретни и толерантни,каза в отговор Ердинч Хайрула. Той посочи,че ДПС има силни позиции в Кърджалийско по волята на избирателите. Не ние наричаме областта бастион, а това правят нашите опоненти. Трябва да сменим начина на изказване. Хората ни подкрепят по убеждение. От 15 години съм в политиката и никога не съм видял върху избирателите ни да е оказдван натиск от актива, подчерта вторият в листата н ДПС за Девети кърджалийски многомандатен район. Той също така опроверга клишето, че ако не знаеш турски в Кърджали не можеш да си купиш хляб. Нормално е при положение ,че много хора говорят друг език освен официалния, да има продавачи които да го знаят и използват, лаконичен бе Ердинч Хайрула. Той посочи,че датата 5 октомври е предпочетена за ден на вота от всички политически сили в парламента и не е наложена от ДПС, въпреки че съвпада с Курбан Байрама. Ние не манипулираме вот.Ще припомня,че през 2009 г. в Кърджали пристигнаха 3000 гербери, представящи се за наблюдатели,които докараха мандат на ГЕРБ, посочи Хайрула.

Сред публиката бе кметът на Кърджали Хасан Азис. Запитан вярно ли е , че в общинска администрация с преимущество се назначават хора от турския етнос и, че по магазините се обслужва на турски той отговори.Т ова е елемантарен въпрос.Ако определена политическа партия се опитва да прави политика чрез подобни манипулации ДПС ще продължава да бъде на власт без проблеми. Тук трябва да се говори с уважение за кърджалийци.В случая те биват обиждани. Няма критерии по етнос в адмминистрацията. Водещи са професионалните качества,категоричен бе градоначалника. Кърджали има друг дневен ред.Трябва да спрем да подхождаме към хората по етнически признак, добави той.

Кметът отхвърли обвинения на кмета на Велешане, че помагал само на села, управлявани от ДПС.Ангажимент на кмета на общината е еднакъв към всички кметове на населени места. Където живеят български граждани,всеки лев който е вложен има смисъл,подчерта Хасан Азис.

ДПС е сплотена партия. Ще водим толерантна кампания без нападки,категоричен бе от публиката общинския председател на местната младежка структура на Движението Кадир Мустафов.

В заключение Ердинч Хайрула обобщи: ДПС не само не преяжда с власт, ние се отказахме от властта за да дадем шанс на избирателите. Ангажираме се през новия мандат да работим за гарантиране на евросубсидиии за дребните и средни земеделци. Нужна е помощ за всички които обработват до 300 дка, категоричен бе Ердинч Хайрула.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ан
    анонимен
    1 0
    13:52, 11 сеп 2014
    Рада Коджабашева показа сдържаност и от малкото, което успях да чуя ми хареса. Спазване на конституцията и икономическо развитие. Стабилна политическа обстановка.
  • 2
    Ме
    Мешмедан
    7 -4
    13:58, 11 сеп 2014
    Еми не е нормално ДПС да управлява в Кърджали вечно. Това не е турски град!
  • 3
    Ан
    Анонимен
    2 -1
    14:06, 11 сеп 2014
    Реално представителите на партиите, управлявали ни досега, нямат право да се обаждат срещу ДПС предизборно, защото, ако искаха да отстранят ДПС наистина от властта, имаха възможност да го направят по време на управлението си. Единствено България без цензура, като не е участвала в управлението досега, не е имала възможност да противодейства на ДПС, така че там само са ми надеждите.
  • 4
    Си
    СИН ЕЗИК
    1 0
    20:55, 11 сеп 2014
    В България без ТЕНДЖЪРА, не хранете ниакви надежди, с много пари искаме да купим влиение и власт. Идеи люшкащи се от едната в другата крайност.Сбирщайн от хора много различни като вироглед. Без външно финансиране няма да изкарат и три месеца. Не влезнат ли(не си ли купят)сега са до нова година.
Последни новини