Майката на загиналото бебе: Полицаят стоеше и гледаше

Граничният полицай, който блъсна и уби 11-месечното бебе в село Крушевец, стоял и гледал, докато местните хора се опитвали да извадят детето изпод колата.
Това разказа през сълзи пред "Флагман" майката на загиналото момиченце - Нонка Красимирова.

Трагедията се разигра около 9 ч. тази сутрин. 36-годишният граничен полицай Костадин Стоянов изгубил управление над автомобила си "Рено", качил се на отсрещния тротоар и помел бебешката количка, в която била малката Красимира. Количката била премазана в зида на къща, а детето загинало на място. Пробата с дрегер показала 0,63 промила алкохол в кръвта на полицая. Взета му е кръвна проба и е задържан за 24 часа. Срещу него ще бъде образувано дисциплинарно производство.В момента на удара, майката била в хранителен магазин, от който редовно пазарувала. Жената винаги вкарвала количката с бебето в магазина, но днес го оставила за минути пред вратата. "И двете чухме удара. Тя си тръгваше, количката беше на стъклото отвън. Няма я количката, детето ми отиде, се развика Нонка и хукна навън", разказа пред БНР продавачката в магазина.
Когато майката излязла, ужасена видяла премазаната количка, а бебето й било под колата.
"Видях шофьора, нищо не ми каза. Дръпна се настрани. Момчетата, които дойдоха да помагат, му викаха „Какво стоиш, ела да вдигнем колата и да измъкнем детето“, но той стоеше и гледаше отстрани. Колегите му веднага го отведоха на метри от нас. Не съм в състояние да мисля какво ще правя занапред“, каза през сълзи сломената майка.
Момиченцето е издъхнало на място. Само след броени дни - на 1 октомври Красимира е щяла да навърши 1 годинка.
Със съпругата му Нонка имат и 8-годишен син Атанас, който в момента на катастрофата карал колело и секунди преди това минал на същото място.

Наско все още не знае, че сестричката му е мъртва. Той само е чул, че я е блъснала кола. 
„Прави се, че не разбира, но отива настрани и плаче, за да не го видя“, казва майката.

Съсипаните родители искат единствено справедливо наказание за шофьора. За да им вдъхне кураж към Крушевец пътува майката на 4-годишния Паоло, прегазен на пешеходната зона в Стара Загора на 2 юни.От МВР все още няма официална информация за катастрофата.

Окръжният прокурор на Бургас Красимира Кателиева каза за БТА, че случаят се разследва и ще бъде поет от Окръжната прокуратура. Костадин Стоянов е от Приморско. 

Часове след трагедията в Крушевец, вуйчото на убитата на пешеходна пътека в Бургас 12-годишна Валя - Михаил Попов, който е и съучредител на Фондация "Безопасни улици от Валя" написа в профила си във Фейсбук:

"Аз съм граничен полицай и се срамувам...Срамувам се от този, който дори не искам да наричам с думата "колега". Срамувам се и от вас, колегите, които се опитвате да му помогнете. От какво го пазите бе, колеги? Защо го пазите? За да не поеме изцяло вината си ли? А не мислите ли, че така и вие ставате виновни? Ще застанете ли рамо до рамо с него на подсъдимата скамейка, за да продължите да го пазите?
Ами тези, които сутринта са го видели, че се качва пиян на колата? Вие пък чувствате ли се сега съучастници в това убийство? Ще поемете ли своята вина?"



Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Zz
    zzzzzzzzzzzzzzzzz
    19 -1
    14:52, 11 сеп 2014
    Доживотен затвор за такива,като си полицай не си хванал господ за шлифера
  • 2
    Yj
    yjasss
    5 0
    16:06, 11 сеп 2014
    tozi covek kak ste spi s kakva savest
  • 3
    Пе
    Петър
    1 0
    17:00, 11 сеп 2014
    до живот за тоя скапаняк , макар че в тази скапана държава надали ще получи адекватна присъда
  • 4
    Re
    reostat_1410457678
    6 0
    20:47, 11 сеп 2014
    пияни дрогирани зад волана дирекно в затвора
Последни новини