ГЕРБ почисти и обзаведе наводнените в Странско

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ в Хасково, Кърджали, София и София-област, Смолян, Пловдив и Пловдив-област, Пазарджик, Велико Търново и Стара Загора почистиха всички 23 къщи в село Странско, пострадали от наводнението. На засегнатите домакинства е дарена техника от първа необходимост за над 10 хиляди лева – 11 хладилници, 9 готварски печки, 7 перални и една водна помпа. Три семейства пък получиха животни за около 5 хиляди лева, за да възстановят стопанствата си, унищожени от потопа. Водачите на листи от ПП ГЕРБ Делян Добрев и Александър Ненков посетиха хората, загубили животните си по време на наводнението. Баба Недка сподели, че водата е удавила всички животни, които е имала и къщата й е била потопена във вода. Тя изказа благодарност към кандидатите за народни представители както за дарението, така и за помощта, която доброволците от ГЕРБ са оказали при почистване на дома й. Възрастната жена бе много радостна, че животните, които е загубила вече са възстановени - две крави, две телета, четири овце и едно шиле. Още две домакинства получиха две ярета и две кози.
Кандидат-депутатите подчертаха, че инициативата на ГЕРБ не цели политическа агитация. По думите им ГЕРБ дарява там, където има нужда. „Сега нашите сънародници имат нужда от помощ и ние сме готови да им я дадем. Не е толкова сложно да си добър човек“, категорични бяха те.
Жителите на Странско изпратиха доброволците от ГЕРБ с огромна благодарност за добрината и човещината, показани към тях. Кметът на димитровградското село Странско Фильо Стоев също изказа благодарността си към кандидат-депутатите от ГЕРБ. „Бог да благослови Бойко Борисов и Вас, защото оказахте съдействие да стъпим на краката си след тази трагедия. Трябваше да градим всичко наново, а в тези години това е много трудно. Едно голямо „Благодаря“ за всичко“ каза Стоев. „Винаги сте добре дошли в селото и в моята къща“, каза баба Тодора, чийто дом е бил напълно унищожен след потопа.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ми
    минел
    0 0
    20:25, 11 сеп 2014
    само да ги попитам от тяхния джоб ли са парите случайно да се отделили от заплатите си толкова пари ??? Пак от нашите данъци се хвалят пред медиите..то и те знаят за това.....
  • 2
    Ел
    Елка
    1 0
    21:04, 11 сеп 2014
    Хубаво, че са чистили, само не мога да разбера защо, след като са спрели кампанията и помагат без да си правят пр по телевизиите им вървят предизборни клипове с чистенето на къщите на пострадалите?????????? Това как не е пр и не е кампания?
Последни новини