Турция пак държи 1/3 от българския вот в чужбина. Преглед на печата

„24 часа": Българинът харчи повече за алкохол и цигари, отколкото за дрехи и обувки

Дефлацията от началото на годината променя и потребителската кошница на българина. Заради по-ниските цени на храните техният дял в общите разходи намалява с 0,5 процентни пункта до 35,1%, показват изчисления по данните на Националния статистически институт. В абсолютна стойност дори спадът стига до 5,8 на сто през второто тримесечие.

„Труд": Одиторите в трезора на Цветан Василев бездействали

Одиторите на Корпоративна търговска банка не са работили в продължение на 20 дни - от 21 юли до 10 август 2014 г., обяви Комитетът за защита на финансовата и банковата стабилност, обединяващ над 500 клиенти на банката.

В отворено писмо до управителя на БНБ Иван Искров те питат защо е допуснато тези хора да бездействат и защо не е съобщено на обществото. Копие от писмото е изпратено и до главния прокурор Сотир Цацаров и омбудсмана Константин Пенчев.

„Стандарт": Българско олио до Коледа

Вносно олио след Коледа може да замести родното заради пороите тази година. Дъждовете и градушките съсипаха половината слънчогледова реколта, оплакаха се производители. По данни на дирекция "Земеделие" в Русе общо 464 129 са декарите със засегната култура само в този регион. А средният добив е с 37 кг на декар по-малко от миналата година. На места градушката е унищожила цели масиви. "Първото следствие на потопа ще е неизбежно повишение на цените на олиото", предупредиха земеделците. Освен това те смятат, че запасите и новата реколта ще стигнат на производителите до Коледа. "След това ще се наложи внос", твърдят още те.

„Монитор": Изтеглихме 453 млн. лв. от банкомати по морето

Изтеглихме 453 млн. лв. от банкомати по морето, рапортува в. „Монитор"

Близо 453 млн. лв. са изтеглени от банкомати и изхарчени на ПОС терминали по Българското Черноморие за трите летни месеца - юни, юли и август. Това е с около 48 млн. лв. повече от миналото лято и се дължи почти изцяло на българските туристи, които по всичко изглежда, че това лято са развързали кесията. Според данните на картовия оператор „Борика-Банксервиз" те не само са теглили по-често от банкоматите, но и са дърпали от тях по-големи суми.

От общата сума изтеглените от ATM устройствата пари са 391,1 млн. лв., а останалите 61,5 млн. лв. се падат на платените с карта стоки и услуги в хотелите, ресторантите и магазините.  Въпреки слабото лято, от което се оплакват от туристическия бранш, статистиката на „Борика-Банксервиз" показва, че и изтеглените от банкоматите пари, и платеното чрез ПОС терминали по морето нарастват в сравнение с юни, юли и август на 2013 г.

„Сега": Турция пак държи 1/3 от българския вот в чужбина

136 от общо 428 избирателни секции зад граница за предстоящия парламентарен вот на 5 октомври ще бъдат на територията на Турция. Това става ясно от окончателното решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) за броя и разположението на местата за гласуване в чужбина. На предните избори за Народно събрание през 2013 г. в южната ни съседка отвориха врати 86 от общо 227 секции.

„Дума": Шествие се противопостави на зверствата в Украйна

Гражданска инициатива "България подкрепя политиката на Русия" организира протестен митинг на пл. "Народно събрание" срещу убийствата в Украйна и въвличането на България в завоевателни войни на САЩ. Хората носеха голям плакат с надпис: "СТОП на колонизирането на Украйна от Европейски съюз и САЩ". Участниците в протеста поискаха запазване на мира и баланса на цялата планета, както и за "умерен превес на силите на Доброто над злото".

На друг протест отново в София, но пред сградата, където се помещава Централната избирателна комисия, Коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" обяви, че сезира ВАС заради решението на ЦИК да даде разрешение за рекордно голям брой секционни избирателни комисии в Турция - над 150.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Os
    Ospokoitese be xora
    8 -2
    09:13, 15 сеп 2014
    А честито ви ДПС пак заспали ми народе , казах
  • 2
    Бу
    Буковец
    3 -1
    11:49, 15 сеп 2014
    Народе български, на тези избори гласувай за кандидата на онази българска партия,която сега-преди изборите заяви,че ако влезе в парламента няма да се коалира с ДПС както до сега се правеше и потурчваха България.
  • 3
    X
    x
    2 -1
    11:51, 15 сеп 2014
    Защо трябва да се гласува извън страната???
    • Zz
      zzz
      1 -1
      12:56, 15 сеп 2014
      щото турция управлява българия.щото сме васална държава.
      щото бойковци станишевци и царе дето си кръсти внука-ХАСАН,взимат по някой лев и изпълняват дерективи.
  • 4
    Ис
    истината
    0 0
    13:04, 15 сеп 2014
    Веждам само едно решение.А то е една машинка дето я произвеждат в хубавия гр.Казанлък.Не чи има и други вероятности но прикаските се изчерпаха.САБУДИ СЕ НАРОДЕ.
  • 5
    Ис
    истината
    0 0
    13:05, 15 сеп 2014
    Веждам само едно решение.А то е една машинка дето я произвеждат в хубавия гр.Казанлък.Не чи има и други вероятности но прикаските се изчерпаха.САБУДИ СЕ НАРОДЕ.
  • 6
    11
    1111
    0 0
    13:09, 15 сеп 2014
    Umreli miski
Последни новини