Кметът на Смолян откри учебната година в основното и музикално уличища в Широка лъка

Градоначалникът се включи в инициативата „Благотворителност вместо цветя”

Кметът Николай Мелемов откри новата учебна година в В ОУ „Никола Йонков Вапцаров” в Широка лъка, където се включи в инициативата „Благотворителност вместо цветя”. Учителите обявиха, че се присъединяват към националната дарителска кампания, която се провежда от 15 до 19 септември в помощ на пострадалите от наводненията общини. 

Трима са първокласниците, които прекрачват прага на местното училище. „Уверявам Ви, че малкото деца и малкото учители не означават по-малко качество”, каза в приветствието си по повод 15 септември директорката на училището Маруся Бочукова. Тя даде за пример тяхна ученичка , която в момента учи престижна специалност в Англия.

Кметът пожела на „Добър час” на 35-те ученици, за които започва учебната година в селото.

Пожелавам на учениците ползотворна учебна година и да усвояват с лекота и интерес знанията. Подайте ръка на Вашите учители, защото те са Ви приятели”, каза в поздрава си Мелемов и изрази надежда, че учителите ще получат полагащото им се достойно място в обществото, защото на тях е поверен най-големият капитал децата.

Градоначалникът беше гост и на тържеството за 15 септември на Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка”. Той поздрави учениците и учителите, пожела им успехи, за да продължават да разнасят славата на родния ни фолклор по света.

Вие избрахте различното училище, което започва за 43-и път своята учебна година. 

Вие избрахте едно училище, което има не само голяма история, а дава възможност за реализация на всеки от Вас”, посочи в словото си при откриването директорката Стоянка Тенова. Тя допълни, че НУФИ сбъдва мечти, защото талантливите ученици получавайки професионално образование сбъдват мечтите си и разпространяват традицията. Учениците посрещат новата учебна година в напълно обновени сгради на училището и двата пансиона, които са ремонтирани по Фонд „Козлодуй”. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини