Убити и ранени войници на НАТО край US-посолството в Кабул (видео)

Четирима войници от Международните стабилизиращи сили на НАТО - ИСАФ, бяха убити днес при самоубийствено бомбено нападение край посолството на САЩ в Кабул.
Най-малко 13 войници бяха ранени при нападението, отговорност за което поеха талибаните, съобщи водената от НАТО международна коалиция в комюнике, цитирано от Ройтерс и БТА. 

Афганистанският заместник-министър на вътрешните работи Мохамад Саланги съобщи, че кола бомба, управлявана от камикадзе, се блъснала в автоколона на натовски военни. 

Преди няколко дни 14 души загинаха, а още толкова бяха ранени при въздушен удар на НАТО в Афганистан. От пресцентъра на президента Хамид Карзай тогава съобщиха, че американски самолет е извършил нападението. 

Губернаторът на провинция Конар Шуджа Джалала каза, че селяни са докарали телата на 14-те загинали,сред които две деца, от контролирания от бунтовници окръг Наранг. 

Афганистански военни и полицаи са били нападнати от талибани през нощта в окръг Наранг, повикали подкрепление от НАТО и негови самолети прехванали бунтовниците, убивайки седем от тях, уточниха от полицията. Бунтовниците използвали селяни като жив щит, затова при атаката загинали четирима и са ранени 10 цивилни. 

НАТО обаче отхвърли твърденията, че има жертви от местното население. 

Хамид Карзай многократно е обвинявал през последните години американските сили в убийства на цивилни. Това допринесе за влошаването на отношенията между Вашингтон и Кабул с наближаване на крайния срок за изтегляне на силите на НАТО - 2016 година.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Де
    Делчо
    4 -2
    11:41, 16 сеп 2014
    Мъдрите и премъдри хамериканци такива каши набъркаха по света в последните 15 години, че няма да има оправия до края на века.
Последни новини