Седем богоровци със стипендии от холандска фондация

За четвърта поредна година в ЕГ”Д-р Иван Богоров” бяха връчени стипендиите на холандската фондация „Стихтинг Студифондс Дана”

За четвърта поредна година в ЕГ”Д-р Иван Богоров” - Димитровград бяха връчени стипендиите на холандската фондация „Стихтинг Студифондс Дана”. Учредяването им е по инициатива на Йорданка Благоева, която е възпитаник на гимназията и преподавателя по гражданско образование Тодор Тодоров.

Общата сума на стипендиите е 1500 лв, които се връчват под формата на учебна литература и помагала. Те са отличие за постигнати забележителни резултати в национални и международни  състезания и олимпиади и се връчват само на ученици до ХІІ-клас.

През тази година носители на стипендията за седем богоровци. Жулиен Колев и Пламена Иванова получиха нови учебници и помагала на обща стойност 600 лв. за отличното си класиране на олимпиадата по английски език на  Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Останалата сума бе разпределена между членовете на екипа , реализирал документалния филм „Моят Димитровград” -  Валя Лозева, Деян Балев, Симона Георгиева, Татяна Чаушева и Станислав Димитров. Филмът бе осъществен по проект на Елеонора Райкова, която спечели първо място  по решаване на казуси на Националната олимпиада по гражданско образование.

Наградите бяха връчени в първия  учебен ден в присъствието на г-жа Благоева и заместник-кмета Светослав Стойков като стимул за бъдещи успехи и победи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини