Бюрото по труда като Jobs.bg, но с гаранции

По новия начин работодателите ще си спестят идването на крака...

Държавното Бюро по труда еволюира към формата на много популярни сайтове за търсене и предлагане на работа и обяви он-лайн услуга за обявяване на свободни работни места. В електронната страница на Агенция по заетостта вече е реализиран интерфейс за on-line заявки за кадрите от които се нуждае всеки работодател.


С отварянето на този канал за достъп до предоставяните услуги, Агенция по заетостта отговаря на желанието на своите клиенти за използване на съвременните средства за комуникация, мотивират се от хасковското Бюро по труда. Разликата с аналогичните формати тип jobs.bg е че тук държавата ще осъществява някаква гаранция, че местата са реални.
Подадените чрез сайта заявки автоматично се изпращат към многопотребителския бек-офис на съответната Дирекция „Бюро по труда”, в чиито обхват попада работното място.Ежедневно, в началото на работния ден оторизиран за работа в многопотребителският бек-офис на сайта служител проверява за наличието на on-line заявки за свободни работни места. Информира трудовите посредници, осъществява контакт с работодателя за уточняване параметрите на заявката, допълнителни условия (включително транспорт, квартира, бонуси и др.), начин на извършване на насочване и подбор и т.н.


Системата автоматично извежда съобщение до заявителите, с което ги информира да очакват служител на ДБТ да осъществи контакт с тях.
Трудовите посредници предприемат действия по обслужване на заявките за обявени работни места, съгласно Технологията на работа на ДБТ.
Това е още един съвременен начин за улесняване на работодателите при набиране на кадри и пестене на тяхното време, надяват се от Държавните трудови борси.

Г.Христов

...а търсещите работа-реденето на опашки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини