С водосвет и благодарности започна учебната година в Младежкия православен център

По тардиция за шести пореден път Младежки православен център „Чисти сърца“ откри новата духовна учебна година в Деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София.

В катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“ – Смолян, протойерей Запрян Шиков и отец Васил Маджаров отслужиха водосвет за здраве и благоденствие на децата, родителите и учителите. Детският хор „Чисти сърца“ и деца от групите по вероучение изпълниха кратка песенно-поетична програма за празника.

„Ние сме тук, за да изразим нашата благодарност и нашата признателност към всички вас от Младежкия православен център “Чисти сърца“. Нека не забравяме, че надеждата, вярата и любовта трябва да ни водят към повече човечност, към повече почтеност и това да бъде во век. Благодарим ви за това, което правите!“, каза областният управител инж. Димитър Кръстанов.

Гости на празника бяха директорът на РИО Иван Муцевски, който подкрепя изявите на „Чисти сърца“, както и директорът на ОУ „Стою Шишков“ Райчо Кокудев, представители на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, на Съюза на инвалидите, на Ученически отдих и туризъм, родители и приятели.

Втората част на празника бе в учебната зала на „Чисти сърца“ в храма 

с представяне на презентация от 130 снимки за дейността през изтеклата духовна учебна година. Обявен бе новият прием по специалностите. От тази година се възстановява дърворезбата с нов преподавател Милка Кокудева, която ще води също изобразително и приложно изкуство. Останалите ръководители на групи са от основаването на центъра – Николина Жекина и Радка Георгиева по вероучение, Соня Цветкова по хорово пеене, Росица Примовска по журналистика и издателска дейност. Представен бе новият брой на вестник „Чисти сърца“.

„Където в България да ида и кажа, че съм от Смолян, веднага възкликват: „При вас има нещо много-много важно, вие имате „Чисти сърца“, сподели пък председателят на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева изказа благодарност на „Чисти сърца“ за дългогодишното им сътрудничество.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини