53-ят випуск прекрачи прага на филиала на ПУ в Смолян

С химна на България беше открита новата академична година във филиала на Пловдивския университет в Смолян на 29 септември.

„Да си пожелаем здраве и сили, за да посрещаме предизвикателствата, да сме удовлетворени от постигнатото, но и непрестанно да търсим нови академични хоризонти”, пожела на студентите и доц. д-р Елена Николова.

Тържествено слово към петдесет и третия поред випуск произнесе и директорът на Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски”, проф. д-р Евгения Иванова. В словото си тя изтъкна мястото на Пловдивски университет като водеща културна, образователна и научна институция в Южна България, както и като втори по големина в странта класически университет.

Проф. д-р Евгения Иванова посочи, че висшето училище, дава качествено образование на 20 000 студенти по природни, хуманитарни, обществени и икономически науки в своите 9 факултета, 2 филиала, един департамент и един колеж. Проф. Иванова нарече студентите част от многобройното университетско семейство, които ще се обучават във втория по големина класически университет в страната какъвто е Пловдивският.

Висшето училище има официално институционална акредитация с отлична оценка от 2011 г. и акредитации по всички направления, което позволява да провежда обучения във всички образователни степени. Към настоящият етап в университета се осъществява обучение по 28 акредитирани професионални направления в над 100 бакалавърски специалности и над 120 магистърски програми. Работят над 900 висококвалифицирани преподаватели, от които 84 професори и 205 доценти.

Кметът на община Смолян Николай Мелемов поздрави студентите и преподавателите във Филиала на ПУ по повод откриването на новата академична година.

„Щастлив съм, че мога да Ви поздравя с началото на новата академична учебна година. Филиалът на Пловдивския университет е едно от най- уважаваните, реномираните и авторитетни учебни заведения в Смолянска област. Вие сте призвани със своя труд и знания да поддържате високото ниво”, каза в словото си кметът Николай Мелемов.

Приветствия поднес и началникът на РИО на МОН-Смолян Иван Муцевски, който официално връчи на ръководството, в лицето на проф. Иванова, свидетелство за професионална признателност за големия принос на Филиала в развититето на Смолянска област. Председателят на Ротари клуб- Смолян Стоил Василев също поздрави първокурсниците като заяви, че Клубът определя за поредна десета година стипендия в размер на 1000 лв. и няколко поощрителни такива за ІІ, ІІІ и ІV курс студенти.

Поздравителни адреси и цветя бяха поднесени от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ГПЧЕ „Иван Вазов” и СОУ „Отец Паисий”.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини