Стартира проект за 5 млн.лв.за достъпна градска среда в Смолян

На 1 октомври започват дейностите по реализацията  на проекта „Зелена и достъпна градска среда на град Смолян –централна градска част”, който е финансиран по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. , съобщиха от Пресцентъра на община Смолян.

Стартът ще бъде даден в сряда, 1 октомври, от  10.00 часа с първа копка на ул. „Снежанка”, съобщи кметът Николай Мелемов. Обектите, които ще се изграждат по проекта са :

- зона  за отдих  ж.к. „Нов център”, рехабилитация на улиците „Хан Аспарух“,  „Спартак“ и изграждане на прилежаща междублокова спортна площадка. - “Рехабилитация на пътен възел при бул. „България” до ул. „Петър Берон”.

-Рехабилитация на група улици –  „Снежанка“ , „Грудьо войвода“  и  „Елица“, и изграждане на прилежаща детска площадка”. Включен е и допълнителен обект -реконструкция на ул. „П. Р. Славейков” .    

Общата  сума на проекта е  5 400 408  лв., а задължителния собствен принос на община Смолян е в размер на 249 994 лв.

Общата цел на проекта е да повиши конкурентноспособността на градската територия на Смолян чрез подобряване на жизнена среда и осигуряване на условия за устойчиво икономическо и социално развитие.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини