Хитови театрални постановки идват в Смолян за фестивала "Забранено за възрастни"

 Третото издание на Международния театрален фестивал „Забранено за възрастни” ще ще зарадва публиката на Смолян и гостите на града от 6 до 10 октомври т.г.

12 театрални, танцови и улични спектакъла за деца и младежи от 4 държави ще изнесат над 35 представления в Смолян, Чепеларе, Доспат, Борино, Златоград, Мадан, Бостина, Смилян и  Средногорци.

Фестивалът ще се открие на 6 октомври, понеделник,  от 17.00  ч на открито пред Театъра в Смолян. Стартът ще е със спектакъла на Симоне Романо от Италия „Хоп-Хоп“. От 18.00 ч.  на Голяма сцена на РДТ ,  Столичен куклен театър ще представи хитовата постановка „Приказка за Скитника-крал“, с участието на Станимир Гъмов, Румен Угрински, Георги Спасов и Румен Гаванозов.

Фестивалът се организира от Фондация “За Родопите” и Община Смолян със съдействието на Фондация “Америка за България”, Програма “Изкуство в движение”, Фондация “Арт Офис”, Национален фонд „Култура“, Холандски фонд за изпълнителски изкуства и други,  в партньорство с РДТ, читалищата “Христо Ботев”, “Кирил Маджаров” и областния управител.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини