Откриха новата академична година във филиала на Варненския университет в Смолян

 Портрет на Васил Левски подари шефът на РИО в Смолян Иван Муцевски за страта на новата академична година във филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“ в Смолян.

Муцевски заяви още, че благодарение на постигнатите резултати на учениците от област Смолян, регионалния инспекторат е получил от академично издателство „Проф. Марин Дринов” 650 бр. книги на стойност 10 хил. лв., като 10 % от тази литература Инспектората ще предостави на библиотеката на Филиала на ВСУ. Директорът на Филиала доц. д-р Станислав Коев, пожела на добър час на новоприетите студенти.

Областният управител инж. Димитър Кръстанов също беше официален гост на тържественото откриване във висшето училище.

„Позволете ми уважаеми студенти и преподаватели да ви поздравя с днешния празник – откриването на новата 2014/2015 учебна година. Уверявам ви, че се намирате в един от най-красивите градове на Родопите и България, в който град с неговата академична атмосфера и изключителни културни и природни дадености, имате възможността да получите едно отлично образование, да бъдете пълноценни както за себе си, така и за нашата Родина” каза в своето приветствие Областният управител.

Поздравления отправиха още Момчил Николов- секретар на община Смолян и проф. д-р Петър Христов- декан на Юридическия факултет и член на УС на ВСУ "Черноризец Храбър”. Тържеството бе уважено също от Тодор Деянов- окръжен прокурор на Смолян, проф. д-р Венелин Кафеджиев- научен секретар на Филиала на ВСУ и Йорданка Павлова- директор на Българо-германски център за професионално обучение, клон Смолян. С приветствени думи от името на студентите първокурсници се обърна Николина Марвакова.

По случай откриването на новата академична година, поздравителни адреси бяха връчени от името на ГПЧЕ „Иван Вазов”, СОУ „Отец Паисий” и Филиал на ПУ „Паисий Хилендарски”.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини