Заловиха един от най-издирваните мексикански наркобосoве

Ектор Белтран Лейва, един от най-издирваните мексикански наркобосoве, е бил заловен от войници в ресторант в град в Централно Мексико, предаде ITV.

Мексиканското правителство обяви, че това е тежък удар за бандата. Наркокартелът "Белтран Лейва" е създаден от четиримата братя Белтран Лейва - Артуро, Карлос, Алфредо и Ектор. Той е известен с кръвопролитната война, която води срещу бившия съюзник - наркобосът Хоакин Гусман, по известен като „Ел Чапо" (Късия).

Лейва е задържан в град Сан Мигел де Аленде, който се намира на три часа с кола северозападно от Мексико сити. Той е живеел близо до град Куеретаро, представяйки се като бизнесмен, занимаващ се с изкуство и недвижими имоти, обявиха от правителството.

49-годишният Лейва и неговите приближени са носили оръжие, но като неговия враг Гусман, той е арестуван без да има престрелка.

Гусман, който бе най-издирваният наркобос в света, бе задържан в Мексико през февруари.

Срещу Лейва са повдигнати обвинения за трафик на кокаин от Мексико и Южна Америка за САЩ и Европа. Срещу него са повдигнати и други обвинения. Според финансовото министерство на САЩ той е отговорен за безброй убийства.

Той е в списъка на 6-те най-издирвани наркобоса. САЩ и Мексико дават награда от 45 милиона долара за залавянето му.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини