Премиерът Близнашки: необходимо е силно правителство, за ускоряване на реформите

 За да се ускорят реформите в страната е необходимо в най-кратки срокове да бъде създадено силно правителство. Това заяви пред журналисти в Смолян министър-председателя проф. Георги Близнашки, който участва в тържествата по случай 102 години от Освобождението на Родопите от османско владичество.

Колкото по-скоро имаме силно политическо правителство, толкова по-добре за страната ни”, каза проф. Близнашки. Той допълни, че основните политически сили трябва да поемат отговорността, като забравят за известно време междупартийните противоборства и си дадат ясна сметка за натрупаните множество проблеми, чието решаване не търпи отлагане. Премиерът прогнозира, че до две седмици, веднага след свикването на парламента и възлагането на първия проучвателен мандат, трябва да се стигне до съставяне на ново правителство, което „да се опира на едно широко мнозинство в НС”.

Като важно решение, което служебното правителство трябва да вземе докато управлява, премиерът посочи българо-германските бизнес отношения. Въпросът бил висящ от дълго време и с решаването му ще се засилят инвестициите на Германия у нас.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Случаен виц

Последни новини