Река Хасковска е преляла, залети са дворове и къщи в града и общината

Река Хасковска е преляла и е заляла улици и кръстовища в града. Движението в центъра на Хасково е отцепено. Има залети дворове и къщи в много села в общината и хора, които се нуждаят от извеждане.

"Изпращаме екипи, които да извеждат бедстващите от домовете им. Къщите не са изцяло залети. Целият състав на местните служби е в действие. В момента щабът на Община Хасково е събран, за да се вземе решение къде ще бъдат настанени бедстващите жители", заяви пред "Фокус" директорът на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Вълчев.

Към момента изсипалият се дъжд в града вече надвишава 90 литра на квадратен метър.  В региона най-тежка е обстановката в община Хасково, критична е и в община Димитровград, където в две села - Добрич и Върбица и два крайни квартала - "Марийно" и "Млада гвардия" се евакуират хора.

Под вода са Околовръстният път и складовата зона. Пред преливане са и два язовира - край село Бряст и западно от с. Странско. Реката е преляла и в хасковското село Клокотница, а центърът му е под вода. Спешно са били евакуирани хората от три къщи, съобщи пред "Дарик" кметът му Евгений Трендафилов.

В село Въгларово жена е била евакуирана с лодка. Овчар със стадото си е бил спасен от стопански двор в областния град. В селата Конуш и Гарваново обстановката също е сложна - заляти са дворове и се отводняват къщи. Бедстващи хора в региона няма, информираха от областната пожарна служба.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    53
    532456
    6 0
    14:38, 25 окт 2014
    Синята зона продължава да работи под вода. Добре дошли в язовира на кмета.
  • 2
    Фе
    фен на кмета
    2 0
    18:15, 25 окт 2014
    Нагъл , по-нагъл , най-нагъл и накрая кмет !!!
  • 3
    Фе
    фен на кмета
    2 0
    18:15, 25 окт 2014
    Нагъл , по-нагъл , най-нагъл и накрая кмет !!!
  • 4
    Xa
    XACAH
    0 -1
    21:53, 25 окт 2014
    Tova akoe ulitsa kadee rekata be videoto danee ot reka nİl İlİ amazon no nalİ vİeste (evropeyskdarjava)
Последни новини