Путин: Защо за Косово може, а за Крим не може

В Крим се проведе референдум. Русия сама не си измисли това допитване. Парламентът в Крим бе избран съгласно украинското законодателство, което бе прието преди години.

На базата на този референдум както в Косово, така и в Крим, бе приета декларацията за независимост. След това те се обърнаха към Руската федерация да бъдат приети в нея.

Това каза руският президент Владимир Путин пред участниците в международния дискусионен клуб "Валдай", предаде БГНЕС.

"Аз се учудвам, защо в случая с Косово "бялото бе определено като бяло, а това в Крим - черно". Народите имат право на самоопределение съгласно устава на ООН", каза още Путин.Според него след разпада на СССР западните държави са започнали въобще да не се съобразяват с Русия и да правят каквото си поискат, без да зачитат каквито и да са правила". "Значи някой може да прави каквото си поиска, без да се съобразява с нищо, а ние нямаме право да защитим правата на рускоезичното и руско население в Крим?", попита Путин.

Той каза, че "никога не е поставял под въпрос суверенитета на Украйна, но съвсем друг е въпросът за създаването на Украйна в сегашните й граници, който е доста сложен процес". Според него международната общност се намира на кръстопът и има опасност от игра без правила, а глобалната сигурност е отслабнала.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Зр
    Зрител
    14 -1
    18:31, 25 окт 2014
    Гледах снощи тази пресконференция по руските новини на Канал 1. Ами прав си е Путин. Доминик де Вьолпен беше там и бившият Австрийски премиер също. Косово може - Крим не. Бушовска работа.
    • Фи
      Филип Пешев
      1 -4
      11:45, 26 окт 2014
      Ами не гледай руският канал 1 и ще си по-добре с главата...
  • 2
    Ja
    Jack Bauer
    12 -2
    21:07, 25 окт 2014
    Ами да, когато ония талибани от косово обявиха независимост всички се надпреварваха да ги признават, а сега от всички европейските държави косово има най-много наемници в идил. Ко да говорим повече.
  • 3
    Za
    ZABOBOL
    1 -4
    08:59, 26 окт 2014
    Moje ili ne moje ne e za"glavata" na PUTLER.Toi ne moje da osiguri normalen jivot na svoite ostanali samo okolo 100 000 000 dushi/ostanalite masovo emigrirali i izmreli ot bolesti i alkoholizam/,a se napava da upravlqva kraino demodirano oshte i oshte.Smeshen oligarh,pogubva Rossiq.
Последни новини