Жените до 35 години с малки деца задължително да почиват събота и неделя

Жените до 35 години, които имат малки деца, задължително да почиват събота и неделя. Това е записано в пакет от предложения на синдикатите, които да подобрят съвместяването на личния с професионалния живот.

Проучване на КНСБ сред млади жени показва, че на 60% не им остава достатъчно време за личен живот. Те искат да имат повече време за разходки навън с децата и с любимия човек, за срещи с приятели и за културни мероприятия.

Повечето млади жени посочват, че ще съвместяват по-добре личен и професионален живот, ако работодателя им проявява разбиране и толерантност. Масово не са запознати с възможностите за преминаване на непълен работен ден или на гъвкаво работно време. По тази причина синдикатът предлага жените до 35 години, които имат малки деца, задължително да почиват събота и неделя. Тези с деца до 14 годишна възраст - да могат да ходят по-късно на работа, предава бТВ.

Предлагат още младите майки да имат право на по-голям годишен отпуск и договаряне на индивидуално работно време.

Пакетът от предложения е адресиран до следващата власт и до бизнеса.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ра
    Работодател
    4 -1
    10:56, 28 окт 2014
    Това означава само една - майките с деца да си намират все по-трудно работа.Намалена раждаемост и бих поканил синдикалните лидери да си преместят задниците от кабинетите и да заработят в реалния бизнес , а не постоянно да измислят благинки за мързеливите.
  • 2
    Ощ
    още един
    0 0
    12:34, 31 окт 2014
    Никога,никога тази държава няма да се оправи,никога-кви разходки,кви пет лева...И без друго минимум по една седмица всеки месец са в болнични,работодателят плаща 3-те дни,НОИ два,социалните разходи си ги получават пълни.Каква по-голяма толерантност и къде я има по света.
Последни новини