Директорката на Ана-Мария с предупреждение за уволнение

Директорът на 4-то помощно училище "Проф. Димитър Кацаров" е наказана с предупреждение за уволнение заради случая с Ана-Мария, която е с аутизъм.
Родителите на 13-годишното момиче се оплакаха от сексуално насилие над дъщеря им в училището, след което започнаха няколко проверки на институции.

Зам.-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева уточни, че заповедта за наказанието на директора Венета Бочева Ал-Шериф е била връчена в сряда, предаде БТА.

"Предложението за това наказание на директорката е на седемчленната комисия, която е назначена със заповед на министъра на образованието и науката Румяна Коларова", обясни Кастрева.

Попитана какви са мотивите за наказанието и защо не е по-строго, тя каза, че комисията е констатирала нарушения с отговорностите, свързани с организацията на учебния процес, с воденето на задължителната училищна документация, в комуникацията с родителите и в незадействания координационен механизъм за деца в риск.

На уточняващ въпрос дали това наказание на директорката не е твърде леко, зам.-министърът отговори, че наказанията са само в три степени - забележка, предупреждение за уволнение и уволнение.

"Най-тежкото наказание, е свързано с най-тежки нарушения, в случая има проверки и на други институции, и те ще сезират МОН, ако имат някаква друга информация", заяви Ваня Кастрева.

Тя добави, че разследванията по случая продължават.
Прокуратурата също разследва случая.

Директорът вече бе глобена след проверката, която Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) извърши в училището.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини