Спират детски надбавки заради неизвинени отсъствия

Хиляди семейства в цялата страна няма да вземат детски надбавки за месец ноември. Наказателната мярка се налага заради направените от децата им по пет и повече неизвинени отсъствия в училище и детска градина.

Най-честите причини за спирането на детските добавки са несериозно отношение към учебния процес, закъснения, отсъствия и избирателно посещаване на учебните часове.

Оказва се, че повечето малчугани, които не посещават детските заведения, са от малцинствата.

Санкцията обаче ще настигне и родителите на деца, които бягат от часовете в училище. Получаването на месечни помощи е обвързано с редовното посещаване на подготвителните групи в детските градини или на занятията в училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното състояние на детето.

Месечната помощ се спира за месеца, в който са направени отсъствията.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ми
    Мина
    6 0
    13:11, 18 ное 2014
    Ако имате представа как се издават бележките за "присъствие" в училище ,ще разберете,че нищо няма да се промени.Просто мижи да те лажем.А и няма особена полза да са без неизвинени отсъствия,но да не знаят да пишат и говорят на български.
  • 2
    Йн
    Йнбъххъх
    4 0
    14:28, 18 ное 2014
    Много ми е чудно на братята ******и дали някой ще им напише отсъствия!
  • 3
    Ам
    Ами учителите?
    4 -2
    16:33, 18 ное 2014
    Кой ще контролира учителите, дали пишат неизвинени отсъствия? Редовна практика е да си затварят очите, защото иначе няма да има достатъчно деца в училищата и трябва да има съкращения! Май се оказва, че всички(ц*****, българи, учители и възпитателки) лъжат, мажат и лапат парички за сметка на другите...
  • 4
    11
    11111
    0 -1
    18:26, 18 ное 2014
    Има ли преведени детски този месец?
Последни новини