Мистериозна комета крие следи от живот

Сондата „Филе”, която кацна на кометата "Чурумов – Герасимов", е идентифицирала молекули на органични вещества, които биха могли да участват във възникването на живот при подходящи условия, съобщи „Уолстрийт джърнъл”.

Един от сензорите на сондата е открил въпросните молекули при анализ на атмосферата на кометата, като някои от молекулите съдържат атоми на въглерод, без които животът е невъзможен.

В момента учени анализират данните, за да установят състава на тези съединения. Те могат да се окажат съвсем прости като метан и метанол или сложни като аминокиселини.

Междувременно „Гардиън” също излезе с интересна статия, като се позова на UFOSightingsDaily.com. Според уфолозите мисията на „Розета”, която достави сондата на кометата, съвсем не е случайна. Става дума за секретна мисия на Европейската космическа агенция и НАСА.

Не е възможно да се похарчат милиарди за мисия с десетгодишен срок само за да получим отблизо снимки на кометата, смятат те. В статията се твърди, че преди около 20 години НАСА е регистрирала от този космически обект радиоизлъчване с неизвестен произход.

При наблюдение пък се установило, че дори по външен вид "Чурумов – Герасимов" напомня на детайли на машина и се различава от останалите наблюдавани подобни космически обекти.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини