Вълшебна домашна козметика с чай

Великолепните качества на чая не са убегнали на производителите. Зелен или черен, ако го имате вкъщи, можете да се възползвате от неговата сила. Особено при някои случаи, когато друго не е помогнало:

Премахва подпухналостта около изморените очи
Зеленият чай е много ефективно средство за облекчаване на уморени, подпухнали очи и тъмни кръгове около окото. Той съдържа витамин К, който се бори ефикасно с тъмните кръгове. Кофеинът помага на кръвоносните съдове да се свият, което намалява подутината.

Охладете чаша сварен чай в хладилника. Потопете два памучни тампона в студения чай и ги поставете върху клепачите си за около 20 минути.


Връща блясъка на изтощената коса
Изплакването на косата със зелен или черен чай ще добави блясък и живина на вашата изтощена, боядисана коса.

Сварете няколко пакетчета във вряща вода за около 10 минути. Охладете ги и изсипете отварата върху влажна коса. Оставете да подейства за 15 минути. След това изплакнете и нанесете балсам.

Потъмнява белите коси
Ако търсите начин да потъмните белите и прошарени коси без химикали, чаят е решението. Поставете 3 торбички от черен чай във вряща вода. Смесете 1-2 супени лъжици градински чай и розмарин. Оставете сместа за цялата нощ. На сутринта отстранете пакетчетата и прецедете.

След измиване на косата с обичайния ви шампоан, изплакнете със сместа. Важно е да не се изплаква. Ефектът е постепенен. Трябва да правите това след всяко измиване. Ще се убедите как косата започва да потъмнява по естествен начин.

Маска със зелем чай против акне

Доказано е, че зеленият чай спомага за еластичността на кожата и има изключително добър ефект върху проблемна кожа с акне. За да приготвите маската за лице, ще ви бъдат необходими 1-2 пакетчета зелен чай и 1-2 супени лъжици мед.

Сварете пакетчетата зелен чай, като ги оставите във водата за 1-2 минути. След като се уверите, че съдържанието на пакетчетата е готово, отрежете пликчетата и изсипете съдържанието им в купа. Смесете зелените листа с меда и разбърквайте с помощта на лъжица или вилица до получаването на гъста паста.

Нанесете маската върху лицето с кръгообразни движения, като използвате върха на пръстите. По този начин стимулирате кръвообращението и спомагате за абсорбирането на важните съставки.

Внимавайте да не попадне част от сместа в очите! Оставете да действа между 20 и 30 минути, като след това изплакнете с топла вода. След като приключите с маската, използвайте тоник за лице, с който да затворите напълно порите и да предотвратите замърсявания.

Завършете процедурата със задължителния хидратиращ крем.

Можете да използвате тази маска не повече от два пъти седмично, като имате предвид и цялостното състояние на кожата.


Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини