До 24 часа ще е ясно пада ли правителството

До 24 часа става ясно пада ли правителството. Това заяви в парламента Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт.

"Всичко ще стане ясно на срещата с премиера Бойко Борисов. Няма да се видим в Банкя, доволни ли се", заяви Симеонов в парламента.

Искрата за раздора подпали назначаването на Орхан Исмаилов от Реформаторския блок за зам.-министър на отбраната.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обясни, че на срещата с Борисов ще отиде заедно с партньора си Красимир Каракачанов - лидер на ВМРО. "След това ще решим за нашата подкрепа за правителството", отсече Симеонов.

"Видя се, че двете етнически партии всъщност са двете страни на една и съща монета. Те играят една обща игра, така че много внимателно трябва българските политици занапред да си определят отношението към партията на Касим Дал и ДПС. Явно, че това са две протурски партии, които работят в синхрон. Да сте чули ние да сме против назначаването на хора с турско-арабски имена? Да сте чули да сме казали нещо против Вежди Рашидов? Не! Не ни упреквайте в нещо, за което не сме дали основание", заяви Симеонов. Той уточни, че в НФСБ членуват и турци, и цигани и няма нищо лошо в това.

"Ние сме за уважаване на етносите. Орхан Исмаилов не може да бъде там, просто защото е представител на една протурска партия. Всичките му текстове във "Фейсбук" са на турски език. В коалицията имаме изключително уважителни партньорски отношения. Определящо през тези 24 часа ще бъде срещата, която ще имаме довечера с Бойко Борисов. Това не е коалиционна среща, а е поредният опит да решим по един такъв сравнително безболезнен начин въпроса. Ще бъдем заедно с Красимир Каракачанов на тази среща, защото ние сме партньори", каза още Валери Симеонов.

Преди острото изказване на Валери Симеонов в кулоарите, ДПС защити назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. Депутатът Тунчер Кърджалиев прочете от парламентарната трибуна декларация от името на парламентарна група. "Народните представители от ДПС заявяваме с категоричност, че не приемаме и остро осъждаме безспорния дискриминационен и ксенофобски акт срещу български гражданин, притежаващ нужния образователен и административен ценз и ултимативните призиви за уволнение от работа само заради греха, че носи името Орхан Исмаилов", се казва в декларацията.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини