Православният младежки център Чисти сърца“ кани на празник за 6-я си рожден ден

 В деня на християнското семейство и празника Въведение Богородично – 21 ноември, младежката организация към храма „Свети Висарион Смоленски“ в родопския град ще отбележи 6 години от създаването си.

За двойниа празник младежите и преподавателите им организират благодарствен молебен в родопската катедрала на 22 ноември /събота/ от 13 часа в храма, като очакват и гости от Кукленския манастир и Пловдив.

Молебена-водосвет ще отслужат свещениците Запрян Шиков, Димитър Михайлов и Васил Маджаров. Празникът ще продължи в залата на Неделното училище в храма.

„Чисти сърца“ ще представи творческата си и благотворителна дейност през последната една година, подготвена е и музикално - поетична програма за гостите.

За двойния празник на „Чисти сърца“  е отпечатана брошура „Нашето семейство“ с творчество на децата. Напътствената статия е на протойерей Запрян Шиков – секретар на Архиерейското наместничество в Смолян и духовен наставник на „Чисти сърца“.

Продължава благотворителната акция за Дома за стари хора в смолянското село Фатово.

Шестият конкурс  „Чудото на Коледа“  за детски рисунки, стихотворения и есета за Рождество Христово и традициите в българското семейство е до 5 декември. Творбите се приемат в храм „Св. Висарион Смоленски“.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини