Вижте тълковния речник на детските признания

Ако имате дете вкъщи, със сигурност знаете, че притихне ли, върши някаква беля. Обикновено пакостите са последвани от оправдания, скалъпени с бели конци. Друг път малчуганите се осмеляват да кажат истината. Е, или поне половината истинa!

Вижте какво означават всъщност детските признания, за да бъдете по-подготвени следващия път, когато чуете.

"Малко разлях” - Подгответе се за наводнение и у вас, и в съседите. Мащабите на бедствието са огромни, а детето разчита, че ще се суетите усилено около инцидента и ще забравите да му се скарате впоследствие.

"Не ми се ака!” - Значението на тази фраза в 99% от случаите е "Вече се нааках…”.

"Сигурно малко ще се ядосаш, но…” - Ако чуете тази реплика, трябва да бъдете готови за нещо по-лошо и от най-лошите ви кошмари. Белята със сигурност е с огромен мащаб, а последствията от нея дълго ще ви карат да се чудите дали и другите деца са способни на подобно нещо.

"Не знам със сигурност, но май направих нещо, което не трябва…” - Това признание също трябва да ви накара да застанете на нокти в кондиция за нещо ужасно. Вероятно повече от половината правила и заръки са били пренебрегнати.

"Може ли да си взема бисквитка?” - "Изядох всички бисквитки освен една!”

"Нещо нямам апетит” - В повечето случаи детето ви няма апетит не от болест, а от лакомия. Вероятно през последните два часа е успяло да се натъпче с пакет чипс, две вафли, кроасан и няколко шоколадови бонбона.

"Тя ме удари!” - Счупих половината й играчки и я оскубах.

"Имам важно домашно за днес” - Би трябвало поставянето на приоритет върху училищните задания да ви говори само едно - детето ви е на път да не спази много, много важен срок. Отгоре на всичко е отлагало ангажимента си поне две седмици, докато се стигне дотук.

"Той го направи!” - "Всъщност бях аз…”

"Мисля, че рибката преяде” - "Вече си нямаме рибка, а кога ще купим нова?”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини