КНСБ в Смолянско се включва в протеста срещу увеличаване на възрастта за пенсия

На 11.12.2014г.(четвъртък) синдикалните организации на КНСБ от Смолян и региона, ще подкрепят националния протест пред Министерския съвет и Народното събрание под мотото: „Не на пенсионна реформа, орязваща права на българските граждани и бюджет, предлагащ единствено доживотен труд за мизерна заплата” – обяви на председателят на КНСБ в Смолян Тодор Капитанов

„В КНСБ не приемаме никакво увеличение на пенсионната възраст за 2015 г., а Правителството предвижда в проектите на закони за Държавен бюджет и бюджет на ДОО за 2015 година увеличение с по 4 месеца възрастта за пенсиониране за III категория. Има обещания за увеличение с 2 месеца, но това също не ни устройва“ – допълни Капитанов

Синдикатите настояват реформата в пенсионната система да е комплексна, предвидима и дългосрочна, какъвто вариант бе постигнат в споразумението през 2010 година, подписано от министър-председател, работодатели и синдикати.

Първият бунт срещу пенсионната реформа се проведе през октомври пред ГОРУБСО - Мадан. Тогава миньорите се заканиха, че ако не се реши пенсионирането на колегите им на 45 г., ще нарамят кирките и бургиите и ще идат пред Народното събрание.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ma
    Margarita Ni4eva
    0 0
    12:58, 4 дек 2014
    Podkrepqm napalno protiv uvili4enieto
  • 2
    На
    наблюдател
    2 0
    10:34, 7 дек 2014
    Поредната показна медийна шумотевица на т.нар.синдикат с цел оправдаване на заплатите и другарско потупване на управляващите по подобие на миналата година.Тези явно бъркат синдикалните протестни действия с платената и цензурирана журналистика с каквото всъщност се занимават.Нека се учат на протести от Гръцките синдикати,а не да получават награди от тези срещу които протестират.Синдикален прах в очите на народа.

Още новини

Последни новини