От юни 2015 г. роумингът на Балканите поевтинява

Цените на роуминг услугите в страните от Западните Балкани ще бъдат намалени от края на юни догодина, съобщава черногорският вестник "Дневне новине", цитиран от БГНЕС.

Според изданието на среща на регулаторните органи на държавите от региона в Белград било договорено новите тарифи за мобилните телефони да започнат да важат от средата на лятото, а не от началото на 2015 г., както беше обявено по-рано. От идното лято разговорите и изпращането на кратки текстови съобщения в роуминг ще бъде с 50 на сто по-евтино, а цената на интернет услугите ще бъде с 9 пъти по-ниска от сегашната.

Намаляването на цените за роуминг услугите се прави въз основа на договора, подписан в края на септември в Будва от Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора. Той предвижда максималните цени на разговорите, изпращането на съобщения и преносът на данни чрез мобилните телефони в роуминг да бъдат на равнището на цените в страните членки на ЕС.

От 1 юли гражданите на ЕС плащат с 50% по-ниски цени в роуминг, като първа стъпка към цялостното премахване на тази тарифа, планирано до края на 2015 г.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини