Какво се случва с петия филм от хитовата поредица “Индиана Джоунс”?

След като през 2012-та година студиото Уолт Дисни закупи правата на “Индиана Джоунс” интереса на феновете и медиите към бъдещето на приключенската поредица се увеличи значително. Последната засега част от франчайза, “Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп”, натрупа близо 800 милиона долара в световен мащаб и няколко месеца след DVD-премиерата на лентата Стивън Спилбърг и Харисън Форд публично изявиха желание да продължат екранната история с пети филм.

За съжаление на феновете през изминалите няколко години статута на “Индиана Джоунс 5” се променяше нееднократно и повечето новини свързани с проекта бяха базирани на догадки и непотвърдени от продуцентите слухове.

Въпреки всичко от Уолт Дисни не са изгубили интерес към поредицата и сега самия президент на студиото Боб Айгър оповести, че дълго разработваната и проблемна пета част ще стигне до големия екран.

Ето какво заяви Айгър по време на кратко интервю за списание “Variety”:

“Ще направим още един “Индиана Джоунс”. Но в момента сме фокусирани върху новия старт на “Междузвездни войни”.”

Очакванията са, че “Индиана Джоунс 5” ще получи зелена светлина за снимки едва след като по кината се завърти “Междузвездни войни: Силата се пробужда” (премиера в края на 2015-та година).

Стивън Спилбърг ще се завърне отново на режисьорския стол, а само преди няколко месеца Харисън Форд потвърди за пореден път, че има желание да се превъплъти за пети път в култовата роля на Инди.

Форд: “Видяхме как този герой се развива през годините и е напълно нормално той да се завърне отново в още един добър филм. Това е нещо, което аз мога да направя.”

Сценарист-продуцента на предишните четири части от поредицата Джордж Лукас вече не участва в разработването на петия филм, тъй като по думите му в бъдеще той иска да работи единствено по “малки експериментални продукции”.

Овакантената от Лукас позиция е заета от продуцентката Катлийн Кенеди (“Туистър”), която е работила по почти всички филми на Стивън Спилбърг, включително и тези от поредицата за Индиана Джоунс.

Повече конкретни детайли за работата по “Индиана Джоунс 5” се очаква да бъдат разкрити през втората половина на 2015-та година.



Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини