Олимпийската шампионка Катя Дафовска първа тества новата ледена пързалка в Чепеларе

Цените на ски услугите в родопския курорт остават непроменени

Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и бившият й треньор Боран Хаджиев, който сега е зам.-кмет на Чепеларе, първи тестваха новата зимна придобивка на Чепеларе, която ще работи през цялата година.

Съоръжението е в двора на училището в центъра на града и е с размери 19Х17метра и площ 133 кв.м. То е направено чрез публично-частно партньорство между община Чепеларе и частна фирма, възстановен е и 250 -метров влек край осветената писта в покрайнините на града, особено подходяща за ски уроци за деца.

Когато подът не е хлъзгав, площадката ще може да се използва за други спортни дейности като ролкови кънки, скейт, игри с топка и др. , уточняват общинари. Първите спускания по пързалката се превърнаха и в символично откриване на туристическия сезон в родопското градче, което през последните години набира скорост като дестинация за ски за младите хора и семейства заради народните цени.

Заради липсата на сняг обаче ски зоната на връх "Мечи чал" над града остана затворена, лифтовете не работят, а дружеството стопанисващо въженото съоръжение до върха, не успя да монтира новите 8 оръдия за близо 120 хил.евро, с които системата за изкуствен сняг ще наброява общо 24 оръдия.

Цените на лифт картите и хотелските услуги остават непроменени за този зимен сезон, дневната лифт карта 40лв. за възрастен и 24 лв. за деца, а нощувката на човек в местните хотели между 10 лв. и 40 лв. Традиционно за празниците се предвижда и 15% увеличение на цените на услугите, а записванията са основно от неорганизирани български туристи.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини