Как една коледна мръвка се пребори да стане домашен любимец

Пуяк на име Гобълс се е спасил от коледната трапеза. Птицата направила толкова много опити за бягство, че на птицевъда, който го отглежда, му дожаляло за него и решил да го запази като домашен любимец, пише в. Daily Express. 

Предусещайки, че дните му са преброени, решителният Гобълс започнал още през октомври серия от дръзки изпълнения в стил "Бягството на пилето". 

Домашните пуйки, отглеждани за коледната трапеза, обикновено не летят, но угоеният Гобълс, готов на всичко и въпреки тежестта си, успял да осъществи няколко "полу-полета" към свободата през оградата на птицефермата в Йетън, Великобритания. 

Изпълненията му накарали служителите в стопанството да се суетят наоколо в опити да го издирят. В акцията за връщането на беглеца било включено дори овчарското куче Джейк, информира БТА. 

Впечатлен от упоритостта на Гобълс, 77-годишният птицевъд Матю Кук, от чието стопанство постоянно бяга пуякът, решил да го помилва и да го отглежда като домашен любимец. 

"От самото начало стана ясно, че ще имаме проблеми с Гобълс. Дядо ми гледа пуйки от 60 години и не се е сблъсквал с подобно нещо. Напълно възможно е Гобълс да е усещал съдбата си и заради това да е предприел опитите за бягство. Макар и "палав", той е изключително дружелюбен, така че решихме да го задържим като домашен питомец", казва 26-годишният внук на Матю Кук, Оливър.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини