Българин прави леден бар в Лапландия (видео)

В създаването на най-големия и най-луксозен хотелски комплекс от лед участва и българският скулптор Виктор Царски. В  сътрудничество с италианеца Маурицио Перон и холандеца Волтер Бигелар той създаде и леден бар в 25-тия леден хотел в шведска Лапландия, съобщи БГНЕС.

Хотелът вече отвори врати в град Юкасъярви в северната част на Швеция.  В създаването на 42-те стаи са работили 42 артисти. Освен това тук има ледена църква, нощен бар и театрална зала, които също са неповторими произведения от лед.

Цялата площ на хотела е 5500 кв. м. Той се строи всяка година от 1000 тона лед от река Турне Елв в Швеция и приема гости до средата на април, когато започва да се топи.

Луксозният пакет на хотела включва нощувка в апартамент с уникален  дизайн, изработен ръчно от известни скулптори, 10-степенно меню и частно среднощно приключение. Хотелът разполага със само два луксозни апартамента. Те имат със собствена сауна и баня и са двойно по-големи от останалите стаи. Менюто включва шведски деликатеси, приготвени от един от най-добрите готвачи в света. Изобщо - изобилие от леден лукс...

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини