С брошури за туристи разкриват уникалното биологично разнообразие в Родопите

РИОСВ – Смолян стартира информационна кампания за опазване на биологичното разнообразие в региона, за да се запознаят хората с биологичното разнообразие, както и със защитените животински и растителни видове в района. 

В инициативата, която е по повод на Международние ден за опазване на биологичното разнообразие-29 декември, ще се включат ТД „Мурсалица“ – Смолян и СНЦ “Био-Б-Еко” - с. Борино.

Сдруженията получиха от екоинспекцията тематични информационни материали, които ще бъдат раздавани на туристи, които ще посетят през празничните дни смолянските села Смилян, Арда, Горна Арда, както и забележителностите в общините Борино и Доспат.

Брошури и дипляни ще бъдат предоставени и на информационните центрове в района, а част от инициативата са и проведените открити уроци, изнесени от експертите на смолянската екоинспекция, пред ученици от ОУ „Иван Вазов“ – Смолян и СОУ „Васил Дечев“ – Чепеларе.

29 декември е обявен от Програмата на ООН за опазване на околната среда (UNEP) и от Секретариата на Конвенцията за биологичното разнообразие за Международен ден за опазване на биологичното разнообразие. Терминът “биологично разнообразие” означава многообразие между живите организми от всички източници, включително сухоземни, морски и други водни екосистеми и екологичните комплекси, към които принадлежат, т.е. разнообразие в рамките на отделния вид, между видовете и в екосистемите.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини