Бареков подаде оставка от коалиция ”България без цензура”

Подавам оставка като председател на председателския съвет на Коалиция България без цензура, която се яви на изборите и излъчи ПГ Български демократичен център.
Това се казва в изявление на Николай Бареков до съпредседателите на коалиция "България без цензура" Кънчо Филипов, Румен Йончев и Драгомир Стефанов, съобщиха от пресцентъра на партия "България без цензура".

"Колеги и приятели, приемете този жест като символ, тъй като КП ББЦ де юре и де факто прекрати съществуването си с успешното си представяне на парламентарните избори. С моето оттегляне от съпредседателския пост партия ББЦ вече не е част, дори и неформално, от каквато и да е било коалиция в настоящия момент", заявява Бареков.

Той подчертава, че като лидер на ББЦ подкрепя депутатите, които са членове на партията, да гласуват в ПГ на БДЦ. И допълва, че поведението на ББЦ е опозиционно на управляващата четворна коалиция "плюс ДПС и всяка друга партия, която е отговорна за запазването на статуквото".

Следователно, това трябва да бъде линията на поведение и на нашите народни представители, допълва Бареков. По думите му ББЦ е в опозиция, както на днешното управление, така и на "трите партии на статуквото ГЕРБ, ДПС и БСП".

"Изразявам най-приятелски поздрав към колегите от ЛИДЕР, ЗНС, Гергьовден, Партията на жените, Радикалите и Свободните демократи и надежда, че през 2015 г. ще се роди нов коалиционен формат като опозиционен блок, в който всички ние, отвратените от резултата на 25-годишното управление на един и същ политически елит, ще успеем да превъзмогнем егото и страховете си и заедно ще се представим не просто достойно, а наистина внушително на едни следващи избори", пише още той.

От ББЦ съобщават, че днес е имало заседание на Изпълнителния съвет на партията, на което е потвърдено, че тя формално не е част от Коалиция "България без цензура".

ББЦ подкрепя Светлин Танчев да продължи да заема поста съпредседател на парламентарната група и да осигури нейното нормално административно съществуване в парламента. Депутатите на партията ще останат формална част от ПГ на БДЦ, но ще гласуват по съвест.

Изпълнителният съвет на ББЦ е дал правото на Бареков да започне разговори с всички желаещи партии за създаването на опозиционен блок, който да се яви на следващите извънредни парламентарни избори и на бъдещите избори за местна власт.

Още в събота Николай Бареков оттегли безусловната си подкрепа за БДЦ, след като депутатите от другите партии, освен тези на ББЦ, подкрепиха предложението от управляващите промени в Закона за МВР и пенсионната реформа.

След това, Любен Дилов-син бе избран за говорител на БДЦ.

Втори "Златен скункс" за Бареков

Бившият журналист, а сега евродепутат Николай Бареков получи за втори път статуетката "Златен скункс" на предаването "Господари на ефира", съобщиха от Нова телевизия. Поводът е това, че оттегли подкрепата си от "собствените си депутати от коалицията "България без цензура" и парламентарната група "Български демократичен център".

Първият „Златен скункс“ той получи точно преди три години, когато в разгара на протестите на зърнопроизводителите, тогава телевизионен водещ, отправи скандални реплики към тях и бе глобен от СЕМ.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    3 0
    20:46, 22 дек 2014
    Ам стига ва курво до оня ден се предлагаше на *******,а сега се правиш на мъж...пък си л**** на дъж.
Последни новини