Низвергнат в Хасково, Григор покори България

Григор Димитров стана №1 на България. Не и в Хасково

Никога не станалият спортист на Хасково Григор Димитров, стана спортист №1 на България за 2014-та година. Случайно или не, и тази година хасковският мегаталант в тениса го нямаше въобще в спортната класация на родния си град, може би за да не затъмни блясъка на магьосниците баскетболисти, футболисти или тежкоатлети, които по традиция се считат за визитката на Хасково. Аргументът Григор да не е в нея е, че не представял, представяте ли си ?! , родния си град, защото избягал навремето във Варна. „Култовото” събитие стана преди 7 години защото тукашният велик тенис клуб не намери начин да му плаща някаква заплата, която да покрива поне отчасти подготовката и пътуванията по състезания. Наложи се родата на Гришо да продава семейната кола, за да финансира участието му на турнири. Общината не остана по-назад в безхаберието, като единствената помощ, която му оказа бяха едни паднали на земята 500 евро, които екс председателят на местния общински съвет Делян Делчев реши да даде на момчето при първата му номинация за спортист №1 на Хасково. Тя не се случи, защото по обяснението на тогавашните/и сегашни/ фактори в Хасково, „какво толкова е направил Григор за града си”. В крайна сметка го направиха почетен гражданин, от което Гришо не стана повече или по-малко Хасковлия. Но както се казва”късно е либе за китка”.
След като миналата година стана №2 в България/в Хасково отново го нямаше в топ 10/ тази година Димитров е спортист №1 на България. Той бе удостоен задочно с престижния приз на пищна церемония в зала 3 на НДК. За най-добрия ни тенисист това бе общо четвърти път, в който попада сред десетката на тази престижна класация - първият бе през 2008 г., когато зае осмата позиция, през 2012 г. бе шести, а през изминалия сезон остана на втората позиция зад бореца Иво Ангелов. Тази година нямаше как да бъде пренебрегнат, дори и Кубрат Пулев по случайност да бе нокаутирал Кличко и въпреки Андреа във витрината си. Гришо пък си има Мария Шарапова, а освен това:


1. Спечели 3 титли от АТР
2. Стигна ¼ финал на Аустрелиън Опън, първия от турнирите от Голям шлем
3. Стигна ½ финал на най-престижното състезание от Големия Шлем-Уимбълдън. За сравнение, най-добре представилият се досега българин бе пробил до 2-ри кръг на Голям шлем и то само веднъж.
4. №11 в световната ранглиста по тенис. Към момента тенисът е третият най-богат спорт в света след футбола и Формула 1.

Григор Димитров не бе в зала 3 на НДК, защото упорито тренира за новия сезон в Лос Анжелис, пък и там в крайна сметка е Мария Шарапова. Всеки мъж лесно би разбрал избора му. За феновете си обаче Гришо изпрати видеопослание:


"Здравей спортна България,
За мен е голяма чест да бъда избран за Спортист на годината. Зад това стоят години изключителни усилия. За нито един момент не съм съжалявал за тези усилия. Напротив - продължавам с пълни сили, защото пред мен има още много върхове за покоряване. Който не се развива непрекъснато - изостава!
Надявам се да съм добър пример за всички млади хора, които искат да постигнат своите върхове.Благодаря ви за доверието в мен и за хилядите български знамена, които виждам на трибуните по цял свят!
Пожелавам на всички светли Коледни празници."

Весели празници и от града, който не те е забравил.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (24)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    81 -2
    08:43, 23 дек 2014
    БРАВО НА ГРИГОР. Наистина е No 1. Скоро ще е No 1 и в ранг листата на световния мъжки тенис.
  • 2
    Ра
    Ранобудните студенти
    5 -69
    09:07, 23 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ле
      ЛЕВСКИ
      30 -2
      12:53, 23 дек 2014
      Първо ти се научи на литературен български език да пишеш маук такъв.точно по същия начин говори един българин прославил българия.браво на гришо ,браво на жоро за статията,браво на мама че го отгледа,браво на тати че го направи голям спортист.
      Жоре като знам колко е глупава системата за избиране на спортист на хасково и като знам кои са избрали 10-те нищо чудно догодина освен юношите,девойките,мъжете и жените да изберат и даца от детските градини . Тя новата в съвета и без това е далеч от това как се номинират 10-те та нищо чудно и пенсионери да попаднат в листата.
  • 3
    Ат
    Атанас
    25 -36
    09:14, 23 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Hm
      hmm
      31 -6
      10:40, 23 дек 2014
      Ta vie okade znaete che ne daril pari bez da ima publichnost?
    • Вф
      вфх
      15 0
      05:24, 24 дек 2014
      Защото не му влиза в задълженията.ЗАТОВА.Както се казва всяка жаба да си знае гьола.Гришо да си гледа спорта, а за наводненията си има гражданска защита и армия
    • Вф
      вфх
      8 0
      05:27, 24 дек 2014
      а забравих.казваш, че за да си спортист номер 1 се иска и още нещо.кажи на нас ПРОСТИТЕ читатели какво е според теб това нещо
  • 4
    Ми
    Миро
    52 -4
    10:44, 23 дек 2014
    Нима нашия кмет направи нещо при наводнението в Хасково (което между другото е по негова вина заради закриването на канала и колоните които са в коритото на реката и по този начин намалят сечението) ама пак го избирате за кмет.
  • 5
    Ма
    Мария
    44 -1
    11:37, 23 дек 2014
    Браво момче, така се остава в историята. С труд и преодоляване на препятствията. Въпреки всички премеждия продължавай да гледаш напред. Ти си бъдещето. Доказа, че си Голям, ще доказваш и още..... Успехи и щастие да те следват!
  • 6
    Ze
    zelen4uk4e
    47 -1
    11:42, 23 дек 2014
    Весели празници на всички Браво Гриша само далеч от тук се просперира
    и за разлика от нашите мними управници и политици ти си изкарваш парите с много труд !!!
  • 7
    Ге
    Георгиев
    29 -3
    13:04, 23 дек 2014
    Браво на гришо ! Само да е здрав - другото ще стане ! Браво на делян делчев - на времето само той повярвя в него /още пазя снимката с връчването на "малката" сума в общ.съвет/. Горд съгражданин съм с големия григор !
  • 8
    Ко
    коньовичар
    3 -31
    13:54, 23 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 9
    Ев
    Евертъна_1419336951
    39 -3
    14:12, 23 дек 2014
    В днешно време именно Григор е лицето на България.
    Винаги съм запушвал устите на англичаните в Лондон, припомняйки на местните кой е бившия юношески шампион на Уимбълдън.
    Само глупаците могат да му завиждат и да не го признават.
  • 10
    Дж
    Джеронимо
    32 -2
    17:25, 23 дек 2014
    Всеки , който се осмели да каже и една лоша дума за Григор Димитров е "повреден тъп *** на който природата е сбъркала устата ме с ануса". За всички малоумници ще напомня , че "Григор не избяга във Варна, а Варненския кмет колкото и до плюят по него, просто прежали едни двайсе бона все едно, че ги заложи на Еврофутбул, за да замине Григор в Лондон и после да се се върне като юношески шампион на Уймбълдън. Само тези които са го виждали през последните двайсе години на кортовете и в студ и в пек , само те могат да разберат какъв къртовски труд положи това момче. Всички "лайномети" да замлъкнат и нека достойните граждани на този джагатайски град Хасково да отдадат заслуженото уважение към един достоен българин.
  • 11
    Гр
    Григор в асансьор
    10 -10
    17:28, 23 дек 2014
    Никой не оспорва, че Григор е №1 в България и един от най-добрите тенисисти в света! Но не може и вечно да се пише навъпреки... Заяждането, Христов, не носи нищо добро - нито за автора, нито за онези, които засяга той. По вашата логика може да се оплюе и Варна, която също не го направи №1. А нали плюхте, че бил техен състезател... Спортист на един град е онзи, който се е състезавал в дадения град през годината и е постигнал някакъв успех. Спортист на годината на България е онзи, който се е състезавал под националния флаг. Припомням това на Христо, защото трябва да му е ясно, че с тези поръчкови текстове нищо добро не го чака... Текстове като този не са полезни дори за Григор Димитров!
  • 12
    Дж
    Джеронимо
    16 -1
    19:56, 23 дек 2014
    Има логика в това " спортист на един град е този който се състезава за даден град и спортист на годината този който се състезава под националния флаг" /тука категорично изключвам "чичовите тиквеници" от националния по футбол/, но едно е вярно - заслужилите като Григор Димитров трябва да се уважават, а на който му е кеф да плюе - материал на темата футбол колкото искаш.
  • 13
    Zo
    zoro_1419358717
    15 0
    20:19, 23 дек 2014
    гришо номер едно си! не им се оставяи на злобарите в българия. от злоба и завист какво ли не ще кажат за теб.
  • 14
    Юч
    ючбунарски
    3 -16
    22:28, 23 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Вф
      вфх
      10 0
      05:32, 24 дек 2014
      Може,бичи.По правилно е защо Хасково го е забравило.Задаваш ли си този въпрос? Отговорът му е елементарен.Свързан е с една клика,нейзменна част от ПРЕХОДЪТ.Просто трябва да се разровиш и ще стигнеш до съшноста
  • 15
    Зн
    знаещ
    11 0
    04:50, 24 дек 2014
    до ючбунарски,в случая ти лизиш ама топките на кмета ИВАНОВ!
  • 16
    Яб
    Ябанджия
    9 0
    20:53, 24 дек 2014
    Гриша,честито!Да ти кажа ,от хасковлии чак много недей очаква,освен ако не са ти много близки хора,така че всичко си е на мястото.
  • 17
    Ка
    кака
    9 0
    01:05, 25 дек 2014
    Браво!Светли празници и за победителя!
  • 18
    Ал
    АЛЕКС
    6 0
    19:53, 25 дек 2014
    Ето, заради тази злоба хасковлийска си заслужихме паметника до шадравана. Ей, един път няма да се порадваме на нещо хубаво, на постиженията на това момче. Само злобно съскане и завист. Въпреки всички злобни коментари, аз се радвам за Григор Димитров, да е жив и здрав и още много успехи!!!
  • 19
    Го
    гост
    0 -4
    10:30, 26 дек 2014
    До г-н Христов: *Нестаналият Виж коментара
Последни новини